1000 zł dla pracowników pomocy społecznej z pominięciem świadczeń?? - Świadczenia rodzinne

Strona 25 z 142    [ Posty: 1418 ]

Napisano: 26 cze 2024, 14:26

Do pisma dodajcie ustawę z dnia 19 grudnia 2023r. o szczególnych rozwiązaniach służących zachowaniu ważności niektórych orzeczeń o niepełnosprawności oraz orzeczeń o stopniu niepełnosprawności (Dz. U. z 2023r., poz. 2768) - zostaliśmy uszczęśliwieni również comiesięcznymi przedłużeniami świadczeń zależnych od niepełnosprawności ;)
Mały-lisek
Praktykant
Od: 26 cze 2024, 14:22
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 26 cze 2024, 14:29

sylwia500 pisze:
26 cze 2024, 14:20
Reasumując. Gów**o dostaniemy. Jedynie co, to za jakieś 2-3 lata likwidację stanowiska pracy. Bo to jest właśnie po to, a jak jakieś dziadostwa zostaną , ochłapy do realizacji to księgowość da radę :) Ja nie mam pretensji do pracowników socjalnych bo byłam świadoma , że oni dostaną, ale sprzątaczka, księgowa, które nie mają pojęcia o pracy socjalnej - dostaną. Ja wiem więcej o pracy socjalnej i pomocy społecznej z osłuchania nawet... ale nie wycieram kurzu z szafy gdzie teczki są z PS i nie klikam raz w miesiącu przelewu z PS.
Nie wybiegajmy w przyszłość 2, 3 lata to szmat czasu, może być różnie. My chcemy być teraz równo potraktowani, nie lepiej od PS ale tak samo. Ludzie nie uważacie , że my też robimy dobrą robotę w OPSach . Ciągle zmiany ustaw,nowe zadania, dodatki, bieżące sprawy tego jest ogrom. Nie ujmuje pracy socjalnej w żaden sposób ale naszych zadań jest bardzo dużo. Podział na kluczowych pracowników OPS i na pozostałych jest po prostu niedopuszczalny na tą chwilę.
Marzannat11
Praktykant
Od: 26 cze 2024, 12:40
Zajmuję się: SR/FA/ST/DW/DO/DM

Napisano: 26 cze 2024, 14:30

kk1990 pisze:
26 cze 2024, 13:54
Georgina pisze:
26 cze 2024, 13:47
co ma pwoiedzeć jak w moim OPS od rana usłyszałam, że mam sie z niesprawiedliwością pogodzić
że oni pracownicy OPS maja duzo poracy a sa niedoeceniani a prawda ze maja o 70 rodzin mniej taki spadek !!!!! że siedza poł dnia gadają!
że maja człowieka od wprowadzenia wywiadów , drugiego od sprawozdn kolejny od pisania decyzji ok docenim niech robią
ale... nie można tak segregować ludzi, że ksiegowa dostanie pani xxx dostanie a ledwo przyszla do pracy
moje morłay i chęć spadła od samego rana do zera!!
ja nie mam dodatku 400 zł jak pracownu + 1000 zł + dodatkowego urlopu jak oni a jestem zmeczona i spracowana tak samo.
niecvh zacznie sie lipiec i sierpień do grudnia nie pamietam jak sie nazywam!!!
od stycznia znow dec SP, medunki sprawozdania
robimy wszytsko w małych ośrodkach!
od wejscia klienta przyjecvia wniosku po weryfikacje wydanie decyzji wlożenie zwrotki do szafy zaświadczenia meldunki sprawozdania nitk za mnie tu nic nie zrobi!
nie ma mnie bo jest urlop wszytsko leży na biurku wracam jestem gorzej zmeczona widokiem

A prace robia w biurze zamaisr w terenie tez.. i na kocu wielce zmeczeni sa.
wzywaja ludzi do ops i robia wywiad a w domu nie byli po czym kreci sie akcja ze w domu syf koty sr...ją na podłoge dzieci brudne i bite i nagle szok !
osoby ktore mają kuratorów też mowią ze nie widziały ich od miesięcy a nawet od roku ! jest środa nie widziałam ani jedengo wniosku w ops ani jeden decyzji !
Georgina
Referent
Od: 03 gru 2018, 19:21

Napisano: 26 cze 2024, 14:35

może już złość przeze mnie przemawia
też miałąm bardzo trudne czasy gdzie zostawłam po godzinach i miewałam lepsze gdzie obowiązków było dużo mniej !
i tak samo jak ktoś powyżej napisał ok pogodziłabym się z tym PRACOWNIKIEM SOCJALNYM !
ale że cała reszta ma dostac to mnie krew zalewa!
a stypendia trzeba liczyć jak w OPS .... trzeba znać ustawe zasady przyznawania ! ale co tam nie należy się
na ilu ustawach pracują pracownicy sopcjalni a na ilu my ! nie zlicze !
Georgina
Referent
Od: 03 gru 2018, 19:21

Napisano: 26 cze 2024, 14:46

Georgina pisze:
26 cze 2024, 14:35
na ilu ustawach pracują pracownicy sopcjalni a na ilu my ! nie zlicze !
Powoli, ustaw to mają też trochę, więc nie gadajmy, że "leco f wuja", jak macie żal, że ktoś zrobił durny program to lepiej zaraz pisać do MRPiPS, KPRM, KP i waszych posłów/ senatorów. Im zasrajcie skrzynki, bo tylko to może mieć jakiś skutek, zwada na linii SR-PS na forum nic nie da.
Korowiow
VIP
Od: 05 gru 2016, 8:51
Zajmuję się: Fszystkim

Napisano: 26 cze 2024, 14:51

to jeżeli sprzątaczka zapewnia należyte funkcjonowanie ośrodka to niech realizuje ustawę o bonie energetycznym i wszystkie inne które realizuje dział świadczeń rodzinnych.
alak
Stażysta
Od: 15 lut 2016, 9:53
Zajmuję się:

Napisano: 26 cze 2024, 14:52

Świetnie, czyli u nas w OPS tylko ja nie dostanę dodatku :x
zocha1234
Starszy referent
Od: 14 mar 2017, 12:22
Zajmuję się: ZR, FA, wszystko

Napisano: 26 cze 2024, 14:52

Marzannat11 pisze:
26 cze 2024, 14:29
sylwia500 pisze:
26 cze 2024, 14:20
Reasumując. Gów**o dostaniemy. Jedynie co, to za jakieś 2-3 lata likwidację stanowiska pracy. Bo to jest właśnie po to, a jak jakieś dziadostwa zostaną , ochłapy do realizacji to księgowość da radę :) Ja nie mam pretensji do pracowników socjalnych bo byłam świadoma , że oni dostaną, ale sprzątaczka, księgowa, które nie mają pojęcia o pracy socjalnej - dostaną. Ja wiem więcej o pracy socjalnej i pomocy społecznej z osłuchania nawet... ale nie wycieram kurzu z szafy gdzie teczki są z PS i nie klikam raz w miesiącu przelewu z PS.
Nie wybiegajmy w przyszłość 2, 3 lata to szmat czasu, może być różnie. My chcemy być teraz równo potraktowani, nie lepiej od PS ale tak samo. Ludzie nie uważacie , że my też robimy dobrą robotę w OPSach . Ciągle zmiany ustaw,nowe zadania, dodatki, bieżące sprawy tego jest ogrom. Nie ujmuje pracy socjalnej w żaden sposób ale naszych zadań jest bardzo dużo. Podział na kluczowych pracowników OPS i na pozostałych jest po prostu niedopuszczalny na tą chwilę.
uważam ,że robimy dobrą robotę. I u nas jest większy przemiał ludzi. Ale jeżeli pracodawca mówi, że sprawiedliwości nie było nigdy i nie będzie, a na pytanie czy się podzieli swoim dodatkiem z nami udaje greka i tłumaczy , że nie on ustawę pisze, to naprawdę nie chce się nic. Nawet nie pozwala zadzwonić i pism pisać bo ma pełne gacie, że jemu nie dadzą 1000.
sylwia500
Referent
Od: 15 mar 2017, 11:19
Zajmuję się: ŚR/FA/DM/DE/SW

Napisano: 26 cze 2024, 14:57

Nie ma co sobie nawzajem wypominać kto kiedy lezy i jak pracuje...to nie jest wina prac. socjalnych że TAK sprawiedliwie nas potraktowano w ministerstwie. Przecież nawet jakby chcieli to nie mogą się z nami podzielić...
TA NIESPRAWIEDLIWOŚĆ BOLI...
Jak ministerstwo o nas zapomniało to teraz rolą/obowiązkiem szefów jest aby zadbało o nas w inny sposób...z innych źródeł.
~o~
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:24

Napisano: 26 cze 2024, 15:01

Czy Wy te pismo wysyłacie z porozumieniem (za zgodą) z kierownikiem OPS? podpisujecie jako OPS czy z imienia i nazwiska pracowników? U mnie kierownik zabroni mi wysłania takiego pisma... :oops:
JoannaDarc
Awatar użytkownika
Praktykant
Od: 09 cze 2017, 13:22
Zajmuję się: ŚR/FA/ŚW

Strona 25 z 142    [ Posty: 1418 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x