Ale te stanowiska są wykazywane jako '' pracownicy obsługi zapewniających należytegogga pisze: ↑28 cze 2024, 10:10wydaje mi się ze sekretarka nie czy sprzątaczka bo nie realizuje ustawy o psZofia pisze: ↑28 cze 2024, 10:06Bo oczywiście to byłby proces niemożliwy do przeprowadzenia, aby pracownikom urzędów gmin zajmujących się ŚR i FA też przyznać dodatek...sylwia500 pisze: ↑28 cze 2024, 9:53Wg Ministerstwa pracownicy nie pracujący na podstawie ustawy o pomocy społecznej, nie byli uwzględniani w pracach ministerstwa. Nie mogą otrzymać dodatku z samego tytułu , iż są pracownikami zatrudnionymi w OPS. Wszelkie inne zadania niż Pomoc Społeczna, czyli zadania zlecone Wójtowi, Prezydentowi lub Burmistrzowi są zadaniami zleconymi z zakresu administracji rządowej. Może je wykonywać zarówno Urząd Gminy/ Miasta lub może zostać to zlecone OPS. W przypadku gdyby pracownicy wykonujący zadania zlecone przez Wójta, Prezydenta lub Burmistrza w OPS uzyskaliby dodatek motywacyjny, a pracownicy Urzędów Miast i Gmin nie, byłoby to nierówne traktowanie pracowników zajmujących się tą samą materią. Dlatego pracownicy zatrudnieni do wykonywania zadań zleconych nie byli uwzględniani w pracach ministerstwa.
Czyli reasumując, my nie dostaniemy bo nie byliśmy brani pod uwagę ze względu na to, że możemy nasze zadania realizować zarówno jak i w OPS i w UG.
Natomiast sprzątaczka i sekretarka zatrudniona w OPS z samego tytułu, że jest zatrudniona w OPS to może dostać dodatek? A no tak, ich zdania są KLUCZOWE...
w ogóle wydaje mi się ze stanie tylko na pracownikach socjalnych... z tego co widzę
nawet nie wiem czy kierownik i księgowa..
i w moim ops bd taka sytuacja ze księgowa ma mniej niż pracownik socjalny i tyle co kierownik![]()
funkcjonowanie jednostek organizacyjnych pomocy społecznej'' (np właśnie księgowa, kadrowa), w pozycji pozostali pracownicy. A kierownicy już na pewno są liczeni, bo mają nawet osobną rubrykę gdzie ich wpisać w sprawozdaniu resortowym.