Już ciężko, chociaż nie mogę narzekać na koleżanki z pomocy społecznej, jedziemy na jednym wózku, one same nie wierzą, że nasza władza da im te dodatki, bo ich "boli" każda kasa którą mają nam dać... Woleli zwrócić kasę z projektu CUS niż wypłacić nam cokolwiek, a narypałyśmy się przy dodatkach, projektach i imprezach
Rozumiem, że Ci ciężko, może jesteś sama w biurze, ale ogólnie jest nas dużo. Trzymaj się cieplutko i walcz. A jeśli będzie okazja to uciekaj:)anavika pisze: ↑03 lip 2024, 11:42Już ciężko, chociaż nie mogę narzekać na koleżanki z pomocy społecznej, jedziemy na jednym wózku, one same nie wierzą, że nasza władza da im te dodatki, bo ich "boli" każda kasa którą mają nam dać... Woleli zwrócić kasę z projektu CUS niż wypłacić nam cokolwiek, a narypałyśmy się przy dodatkach, projektach i imprezachW gminie w ciągu ostatnich 3 miesięcy zwolniło się 4 pracowników, w tym dział promocji gminy przestał istnieć, bo nawet kierownik teraz złożył wypowiedzenie i do końca lipca ma wywalone. Szukam czegoś ale w mojej okolicy ciężko, zwłaszcza że mam tutaj dom i dzieci szkolne. Te co bez dzieci się pozwalniały bo ich nic tutaj nie trzyma
![]()
Dzięki za możliwość wygadania, bo od kilku dni nie mam komu![]()
Ooo, to wynagrodzenie w USC prawie jak Wójta.irysek pisze: ↑03 lip 2024, 13:12Bez przesady mam 52 l i jestem sama na SR, FA i wszystko inne łącznie z pomocą społeczną, ZUSy, CAS, sprawozdania z pomocy w POMOŚCIE. 1000 chyba dostanę na razie nie wnikam w zapotrzebowaniu jestem. Różnica pomiędzy ośrodkiem pomoc, a urzędem gminy w wynagrodzeniach jest kolosalna. Na przykład Pani w USC ma wynagrodzenia za 2023 ponad około 180 tyś, a jak tam odpowiedzialność. Walczyć trzeba bo Pani Ministra i jej świta nigdy chyba na oczy nie widziała ośrodka pomocy społecznej, a co tu dopiero mówić o zakresach obowiązków ludzi w nich pracujących.