1000 zł dla pracowników pomocy społecznej z pominięciem świadczeń?? - Świadczenia rodzinne

Strona 62 z 142    [ Posty: 1418 ]

Napisano: 03 lip 2024, 10:11

linek pisze:
03 lip 2024, 9:59
Legwanka pisze:
03 lip 2024, 9:55
linek pisze:
03 lip 2024, 9:54
Legwanka pisze:
03 lip 2024, 9:52

Rozumiem, że pokornie się godzisz na to, że nie dostaniesz tego dodatku?
- a jesteś w stanie zrozumieć tekst czytany ?
A możesz odpowiedzieć? Dostaniesz dodatek czy nie?
a widzisz nie odpowiem Ci, bo jedną góra dwie str. wcześniej opisywałem dokładnie jak to wygląda u mnie, i nie mam zamiaru powtarzać tego pod twoje życzenie
Zrobiło się miło...
Rozumieć to można tekst pisany (bo my tutaj piszemy) albo rozumieć można to, co się czyta - taka gra słów.
Może i argumenty dla niektórych z Was są z doopy, ale "tonący chwyta się brzytwy". I wydawało mi się, że poziom dyskusji nie wykraczał do tej pory poza zwykłą wymianę różnych pomysłów i argumentów.
Nie chodzi o przekroczenie kryterium dochodowego o 5 złotych aby móc otrzymać coś za nic (a raczej za spełnianie lub nie jakiegoś kryterium). Chodzi o wynagrodzenie za pracę. Dla niektórych to być może tylko 1000 złotych. Dla wielu niestety jest to znacząca kwota.
Asia09
Praktykant
Od: 10 maja 2023, 11:42
Zajmuję się: PFRON

Napisano: 03 lip 2024, 10:12

linek pisze:
03 lip 2024, 10:09
Legwanka pisze:
03 lip 2024, 10:04
linek pisze:
03 lip 2024, 9:59
Legwanka pisze:
03 lip 2024, 9:55

A możesz odpowiedzieć? Dostaniesz dodatek czy nie?
a widzisz nie odpowiem Ci, bo jedną góra dwie str. wcześniej opisywałem dokładnie jak to wygląda u mnie, i nie mam zamiaru powtarzać tego pod twoje życzenie
Widzę, że zupełnie nie masz pojęcia o czym piszesz. Co ma traktowanie przez władze gminy do programu rządowego? Poza tym, przeszkadza Tobie, że ktoś próbuje walczyć o to, co miał obiecywane?
w takich sytuacjach zawsze zastanawia się jak takie osoby radzą sobie w np. w św rodz, czy FA gdzie trzeba przeczytać, zrozumieć i zapamiętać ustawę o śr, fa, kodeks rodzinny, po części kodeks pracy, zrozumieć zasady uzysku/utraty dochodu, nauczyć się katalogu dochodów niepodatkowanych i kilka innych a utyka z zrozumieniem 2-ch zdań napisanych na forum OPS
Ale skąd ta frustracja? Wyluzuj :lol:
Legwanka
Stażysta
Od: 26 cze 2024, 13:10
Zajmuję się: wszystko

Napisano: 03 lip 2024, 10:13

dajta spokój, nie kłóćcie się o pierdoły, każdy orze jak może i się chwyta tego, co uzna za stosowne

sam od ogłoszenia zapowiedzi dodatku byłem sceptyczny wobec objęcia nas tym programem i temperowałem oczekiwania pracowników ale działam i piszę teraz chyba nawet więcej niż niektórzy :D

Jakby tu proporcje były odwrotne czyli dodatek dostaje tylu ilu jest pominiętych to dałbym spokój. Ale nie są, u mnie w MOPS nie dostanie 60 czy 70 osób na ok. 450 wszystkich pracowników. A to jest już granda....
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 03 lip 2024, 10:16

Tom. pisze:
03 lip 2024, 10:13
dajta spokój, nie kłóćcie się o pierdoły, każdy orze jak może i się chwyta tego, co uzna za stosowne

sam od ogłoszenia zapowiedzi dodatku byłem sceptyczny wobec objęcia nas tym programem i temperowałem oczekiwania pracowników ale działam i piszę teraz chyba nawet więcej niż niektórzy :D

Jakby tu proporcje były odwrotne czyli dodatek dostaje tylu ilu jest pominiętych to dałbym spokój. Ale nie są, u mnie w MOPS nie dostanie 60 czy 70 osób na ok. 450 wszystkich pracowników. A to jest już granda....
A wyobraź sobie, że w dużej liczbie ośrodków będzie to jedna - dwie osoby na kilkunastu pracowników.
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor
Od: 19 lut 2015, 12:39
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 03 lip 2024, 10:19

Tom. pisze:
03 lip 2024, 10:13

Masz rację, wycofuję się z dyskusji.
Legwanka
Stażysta

Napisano: 03 lip 2024, 10:19

Legwanka pisze:
03 lip 2024, 10:12

Ale skąd ta frustracja?
taki głupi charakter :) nie wiem czy wrodzony czy z wiekiem przyszedł :)
linek
Stażysta
Od: 29 cze 2017, 14:53
Zajmuję się: ŚR/FA/40UA/IT/VAT GAZ/DO/czyste pow

Napisano: 03 lip 2024, 10:20

linek pisze:
03 lip 2024, 10:19
Legwanka pisze:
03 lip 2024, 10:12

Ale skąd ta frustracja?
Tom ma rację nie kłóćmy się, przepraszam jeśli czymś uraziłam.
Legwanka
Stażysta

Napisano: 03 lip 2024, 10:24

Legwanka pisze:
03 lip 2024, 10:20

przepraszam jeśli czymś uraziłam.
wręcz przeciwnie, to tylko mój sposób na podkręcanie ciebie, was, siebie do działania :)
linek
Stażysta
Od: 29 cze 2017, 14:53
Zajmuję się: ŚR/FA/40UA/IT/VAT GAZ/DO/czyste pow

Napisano: 03 lip 2024, 10:26

Zofia pisze:
03 lip 2024, 10:16
A wyobraź sobie, że w dużej liczbie ośrodków będzie to jedna - dwie osoby na kilkunastu pracowników.
zdaję sobie z tego sprawę.... proporcje są podobne czy to będzie 1 z 10, 3 z 30 czy 50 z 500. W każdym wypadku takie pominięcie jest bardzo nie fair
linek pisze:
03 lip 2024, 10:19
to z przemotywowania w pracy w ops :lol:
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 03 lip 2024, 11:13

nas w świadczeniach jest 2 (koleżanka 50 lat, ja 37), wiecznie słyszę od niej, ze jesteśmy inaczej traktowane, co ja wszystkie te goowna ogarniam bardziej, bo od czytania na forum, na lexie, zamawianie licencji, wczytanie modułów, ogarnianie wniosków, szablonów, sprawy merytorycznie i techniczne itp. Kiedyś było nas 3, i wtedy prosiłyśmy o podwyżkę bo byłyśmy cały czas na najniższej, świeże osoby czy z osoby w CIS były lepiej traktowane, obchodzono się z nimi jak z jajkiem byleby nie rezygnowały, ale nas można było zaorać.... Nie pomogły rozmowy, napisałyśmy do wójta, nie wiem do dziś czy wogóle wie o tych pismach, ale "przyatakowały nas" skarbniczka, sekretarz i kadrowa, wypominały zachodzenie w ciążę i opieki na początku pandemii, chociaż wymieniałyśmy się terminami żeby zawsze któraś była w ośrodku, obiecały stanowiska inspektora (bo wcześniej ja np. miałam 9 lat starszego referenta i cały czas nie zasługiwałam na inspektora, a w gminie przyszła nowa osoba i od razu inspektor) i dużo by pisać, ale argumenty miałyśmy takie, że poszło im w pięty.... Z obietnic nic nie było przez pół roku, była notatka ze spotkania z ich deklaracjami, napisałyśmy kolejne pismo, tym razem do Rady Gminy że zostałyśmy zlekceważone... Coś niby wywalczyłyśmy, ale wiadomo, wynagrodzenie się spłaszcza z każdym rokiem... Duuuuzo by pisać ale nawet nie chce mi się wracać do tego... Wynagrodzenie i stopień wyższy... ale potem jak byłyśmy traktowane za to że walczyłyśmy z niesprawiedliwością, o swoje to :? :(
Dlatego zazdroszczę, że jest was więcej i jeszcze macie w sobie wsparcie w jednym pokoju, bo ja jak tej koleżance 50l. mówiłam o "akcji" z dodatkiem, że piszemy pisma, że forum, że fb, że interpelacja... tylko słyszę, że szkoda zachodu bo "ona i tak nic nie dostanie", "jej nigdy nic nie dali" itp. Nie mam ochoty wchodzić w pyskówkę z nią bo i tak u nas ogólnie w ośrodku napięta sytuacja (która wynika z braku kadr, a duuuużych wymagań naszych władz :( Więc wychodzę na buntownika
anavika
Referent
Od: 25 lip 2012, 16:23
Zajmuję się: SR/FA/SW/dodatki

Strona 62 z 142    [ Posty: 1418 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x