tak jasne... i co mi da zastanowienie się nad tym kto mnie krzywdzi? mam pójść i "walczyć" z kim? kierownikiem/wójtem/burmistrzem?linek pisze: ↑03 lip 2024, 9:33no to może czas się zastanowić kto was krzywdzi bo my w naszym OPS jesteśmy przez szefostwo wójta/burmistrza traktowani z grubsza równo jak pracownicy UG. Jak tam "idą" podwyżki to i u nas. Jakoś wobec własnych władz nie widzieliście potrzeby pisania do RPO, z doopy wyciągania interpretacji kodeksu pracy, czy skarg że ministerstwo nas/was mobbuje
Rozumiem, że pokornie się godzisz na to, że nie dostaniesz tego dodatku?linek pisze: ↑03 lip 2024, 9:22....no litości już nie wymyślajcie z RPO, KP, mobbing. Ciekawe jakie głupoty byście wymyślali jak by program został zmieniony tak, że pracownikom OPS realizującym św. rodzinne jednak się należy - HURRA. Tyle tylko, że u mnie św rodzinne robią pracownicy OPS a w gminie obok nie zostało to scedowane do OPS tylko robi to pracownik UM / UG. Oczywiście zgadam, się w pełni, że przyjęcie jako kryterium kluczowości pracownika paragrafu księgowego z którego pochodzi kasa na jego płace jest śmieszne ale niektórzy z was przejawiają zachowanie klienta OPS któremu dochód przekroczył kryterium o 5zł. i za cholerę jego umysł nie potrafi zrozumieć, że każdy program /akt prawny jakoś musi wyznaczyć granicę/kryteria i ktoś poza tą granicą się znajdzie
- a jesteś w stanie zrozumieć tekst czytany ?Legwanka pisze: ↑03 lip 2024, 9:52Rozumiem, że pokornie się godzisz na to, że nie dostaniesz tego dodatku?linek pisze: ↑03 lip 2024, 9:22....no litości już nie wymyślajcie z RPO, KP, mobbing. Ciekawe jakie głupoty byście wymyślali jak by program został zmieniony tak, że pracownikom OPS realizującym św. rodzinne jednak się należy - HURRA. Tyle tylko, że u mnie św rodzinne robią pracownicy OPS a w gminie obok nie zostało to scedowane do OPS tylko robi to pracownik UM / UG. Oczywiście zgadam, się w pełni, że przyjęcie jako kryterium kluczowości pracownika paragrafu księgowego z którego pochodzi kasa na jego płace jest śmieszne ale niektórzy z was przejawiają zachowanie klienta OPS któremu dochód przekroczył kryterium o 5zł. i za cholerę jego umysł nie potrafi zrozumieć, że każdy program /akt prawny jakoś musi wyznaczyć granicę/kryteria i ktoś poza tą granicą się znajdzie
A możesz odpowiedzieć? Dostaniesz dodatek czy nie?linek pisze: ↑03 lip 2024, 9:54- a jesteś w stanie zrozumieć tekst czytany ?Legwanka pisze: ↑03 lip 2024, 9:52Rozumiem, że pokornie się godzisz na to, że nie dostaniesz tego dodatku?linek pisze: ↑03 lip 2024, 9:22....no litości już nie wymyślajcie z RPO, KP, mobbing. Ciekawe jakie głupoty byście wymyślali jak by program został zmieniony tak, że pracownikom OPS realizującym św. rodzinne jednak się należy - HURRA. Tyle tylko, że u mnie św rodzinne robią pracownicy OPS a w gminie obok nie zostało to scedowane do OPS tylko robi to pracownik UM / UG. Oczywiście zgadam, się w pełni, że przyjęcie jako kryterium kluczowości pracownika paragrafu księgowego z którego pochodzi kasa na jego płace jest śmieszne ale niektórzy z was przejawiają zachowanie klienta OPS któremu dochód przekroczył kryterium o 5zł. i za cholerę jego umysł nie potrafi zrozumieć, że każdy program /akt prawny jakoś musi wyznaczyć granicę/kryteria i ktoś poza tą granicą się znajdzie
a widzisz nie odpowiem Ci, bo jedną góra dwie str. wcześniej opisywałem dokładnie jak to wygląda u mnie, i nie mam zamiaru powtarzać tego pod twoje życzenieLegwanka pisze: ↑03 lip 2024, 9:55A możesz odpowiedzieć? Dostaniesz dodatek czy nie?linek pisze: ↑03 lip 2024, 9:54- a jesteś w stanie zrozumieć tekst czytany ?Legwanka pisze: ↑03 lip 2024, 9:52Rozumiem, że pokornie się godzisz na to, że nie dostaniesz tego dodatku?linek pisze: ↑03 lip 2024, 9:22....no litości już nie wymyślajcie z RPO, KP, mobbing. Ciekawe jakie głupoty byście wymyślali jak by program został zmieniony tak, że pracownikom OPS realizującym św. rodzinne jednak się należy - HURRA. Tyle tylko, że u mnie św rodzinne robią pracownicy OPS a w gminie obok nie zostało to scedowane do OPS tylko robi to pracownik UM / UG. Oczywiście zgadam, się w pełni, że przyjęcie jako kryterium kluczowości pracownika paragrafu księgowego z którego pochodzi kasa na jego płace jest śmieszne ale niektórzy z was przejawiają zachowanie klienta OPS któremu dochód przekroczył kryterium o 5zł. i za cholerę jego umysł nie potrafi zrozumieć, że każdy program /akt prawny jakoś musi wyznaczyć granicę/kryteria i ktoś poza tą granicą się znajdzie
Widzę, że zupełnie nie masz pojęcia o czym piszesz. Co ma traktowanie przez władze gminy do programu rządowego? Poza tym, przeszkadza Tobie, że ktoś próbuje walczyć o to, co miał obiecywane?
w takich sytuacjach zawsze zastanawia się jak takie osoby radzą sobie w np. w św rodz, czy FA gdzie trzeba przeczytać, zrozumieć i zapamiętać ustawę o śr, fa, kodeks rodzinny, po części kodeks pracy, zrozumieć zasady uzysku/utraty dochodu, nauczyć się katalogu dochodów niepodatkowanych i kilka innych a utyka z zrozumieniem 2-ch zdań napisanych na forum OPSLegwanka pisze: ↑03 lip 2024, 10:04Widzę, że zupełnie nie masz pojęcia o czym piszesz. Co ma traktowanie przez władze gminy do programu rządowego? Poza tym, przeszkadza Tobie, że ktoś próbuje walczyć o to, co miał obiecywane?