16latka becik i rodzinne - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 4    [ Posty: 33 ]

Napisano: 02 lip 2015, 15:08

ojciec moze "zostac" ojcem dziecka nieletniej tylko przez sad :)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 02 lip 2015, 20:07

Na pewno ojciec dziecka jest wpisany w akcie urodzenia.Informacja potwierdzona w USC a pozniej sama widzialam ten akt. Malzenstwem nie sa.Dopiero pytali w USC jak wyglada sprawa slubu cywilnego ale to w blizej nieokreslonej przyszlosci dopiero planuja...No jedynie co to ta nieletnia ma kuratora jak juz wczesniej wspomnialam.
gopsLO

Napisano: 03 lip 2015, 8:49

Ma ktoś może jakiś pomysł ? ;)
gopsLO

Napisano: 03 lip 2015, 8:58

czy narodzone dziecko ma ustanowionego opiekuna prawnego?
gfbbgfx

Napisano: 03 lip 2015, 9:33

Opiekunem prawnym dziecka jest jego ojciec. Jest ustanowiony przez sąd
gopsLO

Napisano: 03 lip 2015, 9:38

gopsLO pisze:Opiekunem prawnym dziecka jest jego ojciec. Jest ustanowiony przez sąd
no to opiekun prawny sklada, bez dochodów, sklad on i dziecko , ewentualnie dochod dziecka ale watpie zeby takowy byl
masterm

Napisano: 03 lip 2015, 10:07

może potraktować ich jak rodzinę (we wniosku 3 osoby), przecież w pierwszej kolejności jest się ojcem, a dopiero potem opiekunem prawnym
w uośr jest powiedziane, że rodzina to rodzice dzieci (nie ma tam mowy, że muszą być pełnoletni)
w przypadku, gdyby opiekunem prawnym dziecka była np. jego babcia, to co innego - wniosek składa opiekun prawny
pmvbbh

Napisano: 03 lip 2015, 10:56

Tez jestem ciekawa czy był wyrok sądowy dot. ustanowienia ojca.
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
POCAHONTAS
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 25 lis 2005, 10:00
Zajmuję się:

Napisano: 03 lip 2015, 11:13

Tak jest wyrok.
Wniosku jeszcze nie przyjęłam wiec tych dokumentów nie widzę ale wiem ze są i po prostu informacje uzyskuję od ojca dziecka. Potwierdził ze ma wyrok o tym ze jest on opiekunem prawnym dziecka.

Wcześniej opiekunem tego dziecka była babcia( matka niepełnoletniej ) ale zmienili to i teraz opiekunem jest biologiczny, pełnoletni ojciec dziecka. jest wyrok i w akcie urodzenia widnieje jako ojciec
gopsLO

Napisano: 03 lip 2015, 11:20

a ja mam taki przypadek:
matka 17 lat, ojciec dziecka jest pelnoletni, w akcie urodzenia nie ma ojca wpisanego tzn jest jego imie i nazwisko matki dziecka...przyszli razem i chca zlozyc wniosek o ZR i becikowe. Bez ustalenia opiekuna prawngo nic nie zalatwia prawda?
calineczka

Strona 2 z 4    [ Posty: 33 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x