16latka becik i rodzinne - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 4    [ Posty: 33 ]

Napisano: 03 lip 2015, 11:24

17 letnia matka może złożyć o becik (na wniosku jej podpisy i podpisy jej matki) - wg prawa ojciec tego dziecka jest nieznany
jednak z reguły ustanawiany jest opiekun prawny i to on załatwia becikowe i rodzinne
vfvvb

Napisano: 03 lip 2015, 11:29

hmm a może w mojej sprawie ktos coś poradzi?
gopsLO

Napisano: 03 lip 2015, 11:32

calineczka pisze:a ja mam taki przypadek:
matka 17 lat, ojciec dziecka jest pelnoletni, w akcie urodzenia nie ma ojca wpisanego tzn jest jego imie i nazwisko matki dziecka...przyszli razem i chca zlozyc wniosek o ZR i becikowe. Bez ustalenia opiekuna prawngo nic nie zalatwia prawda?
nie prawda .. młoda składa wniosek za zgodą rodzica .. tatusia nie ma w składzie rodziny bo n póki co nie jest ojcem dziecka więc nieletniej i samotne wychowanie się należy
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 03 lip 2015, 11:42

ewalu a kto bedzie w skladzie rodziny? tylko dziecko i 17latka?
calineczka

Napisano: 03 lip 2015, 11:44

calineczka pisze:ewalu a kto bedzie w skladzie rodziny? tylko dziecko i 17latka?
tak
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 03 lip 2015, 11:46

Ok to sprawe 17 latki mamy rozwiazaną :) a co z tą moją 16 latką?
gopsLO

Napisano: 03 lip 2015, 11:48

ojciec dziecka składa wniosek, w składzie rodziny on, dziecko i matka dziecka
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 03 lip 2015, 11:54

dziekuje ewalu :)
calineczka

Napisano: 03 lip 2015, 12:12

16 latka może być w składzie rodziny? a jak z jej dochodami?
gopsLO

Napisano: 03 lip 2015, 12:16

17 latka za zgodą rodzica złoży wniosek, dostanie becikowe, zr i samotne - ok, ale jak zostanie ustanowiony opiekun prawny, to chyba decyzję trzeba uchylić i wniosek składa opiekun prawny?
iovhj

Strona 3 z 4    [ Posty: 33 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x