18 ROK ŻYCIA
18 ROK ŻYCIA
WITAM JAK PRZYZNAWAC TE KARTY DUZEJ RODZINY JEZELI DZIECKO W TYM ROKU BEDZIE MIALO 18 LAT W LISTOPADZIE TO DO LISTOPADA A POZNIEJ O PRZEDLUZENIE KARTY ?? CZY ZGODNIE Z ZASWIADCZENIEM DAC DO KONCA NAUKI W SZKOLE ?? W ROZPORZADZENIU JEST NAPISANE DO 18 ROKU ZYCIA CZYLI GIMNAZJALISTA 12-13 LAT DOSTAJE NA 5 LAT A POZNIEJ PRZEDLUZAM TEZ ZGODNIE Z ZASWIADCZENIEM CO DO SAMYCH ZASWIADCZEN ZE SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH JEZELI DZIECKO KONCZY SZKOLE W CZERWCU 2015 A ROK SZKOLNY JEST DO SIERPNIA 2015 TO JAK WPISAC W TEJ KARCIE ??
Re: 18 ROK ŻYCIA
widze ze każdy ma z tym problem ... Jedno postanowiliśmy w naszym ośrodku ze rok szkolny to rok szkolny czyli 31 sierpień a nie jak wpisują na zaświadczeniach czerwiec/ kwiecień i inne sprawy ale i tak nie wiem czy przyznać do 18 roku zycia a później przedluzyc karte zgodnie z zaświadczeniem czy jeżeli mam takiego 16/17 latka i mam już zaświadczenie ze szkoły ze ukończy w 2017 to czy z atutomatu przyznać do 2017 roku a nie do nia 18 rż
- mała mii
- Podinspektor
- Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...
- Kontakt:
nie robisz tak jak postanowiliscie w Ośrodku...
jeśli na zaświadczeniu jest napisane "Pan X jest uczniem danej szkoły w roku szkolnym 2014/2015..." to wtedy karta do 31 sierpnia 2015r. a jeśli szkoła napisze, że przewidywany termin zakończenia szkoły to 30.04.2015r. to wtedy zgodnie z datą na zaświadczeniu
co do drugiej części pytania- przy wprowadzaniu wniosku jest zakładka- "dziecko przed 18 rokiem zycia z zaświadczeniem ze szkoły" i wtedy przyznajesz do daty na żaświadczeniu
jeśli na zaświadczeniu jest napisane "Pan X jest uczniem danej szkoły w roku szkolnym 2014/2015..." to wtedy karta do 31 sierpnia 2015r. a jeśli szkoła napisze, że przewidywany termin zakończenia szkoły to 30.04.2015r. to wtedy zgodnie z datą na zaświadczeniu
co do drugiej części pytania- przy wprowadzaniu wniosku jest zakładka- "dziecko przed 18 rokiem zycia z zaświadczeniem ze szkoły" i wtedy przyznajesz do daty na żaświadczeniu
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
Julian Tuwim
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
§ 7.1 pkt. 4 dziecku powyżej 18 roku życia- odpowiednio do końca roku szkolnego lub akademickiego, w którym jest planowane ukończenie nauki w danej placówce, zgodnie z terminem wskazanym w zaświadczeniu. To nie rozumiem dlaczego wydajecie karty np. do 30.04 a nie 31.08?
Oprócz 18 ROK ŻYCIA - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
wzór decyzji
PILNE!!!Mąż przebywa za granicą, czy należy sie KDR?
szkolenie z KDR z Robertem Bartosik kto jedzie
gdzie można edytować wprowadzony wniosek
czas oczekiwania
zakręciłam się
wprowadzenie rodziny do programu
pełnoletnie osoby
Karta dużej rodziny a student
karta dla meza po rozwodzie
Należy się?
problem z aplikacją
numer tel
czy zaznaczyc pole lokalny kdr