witam pracujemy jako aspiranci pracy socjalnej.Dyplomy ukończenia studiów otrzymamy dopiero w czerwcu 2009 .Pytanie czy robiąc wywiady i całą reszte co pracownik socjalny należy nam się dodatek 250,00 tak czy nie ?Pozdrawiam
jak wytłumaczyć ??? - kierownik przyznał dodatek byłemu pr. socjalnemu pomimo iż od ponat trzech lat wykonuje prace przy św. rodzinnych - przez ten czas nie wykonywał żadnej pracy w terenie - wyw. u dłużników wykonywane były przez pr. socj.
Witam! Mam pytanko, czy jeżeli jestem zatrudniona jako pracownik socjalny w OPS ale w ramach prac interwencyjnych i pracuję w terenie, to czy przysługuje mi dodatek 250 zł?
jeżeli byłaś na zwolnieniu przez okres pełnego miesiąca nie przyzługuje ci dodatekza 250zł. nie jestem pewna dokładnie ale jezeli jesteś dłużej niż 4 dni na zwolnienie to obcinają ci wynagrodzenie ale nie jestem w 100% pewna
zgodnie z wyjaśnieniami ministerstwa dodatek wchodzi do podstawy chorobowego i jest zmniejszany za czas choroby. Na przykład chorobowe 10 dni to (250 :30 dni x 10) - 250 = 166,67 dodatku za przepracowaną część miesiąca.