50% pracy w terenie - Dodatek 250zł

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 05 gru 2008, 17:52

Witam serdecznie!!
Moje pytanie dotyczy kwestii dotyczącej liczby godzin pracy w terenie pracownika socjlanego. Czy jest odpowiednie roporządzenie które reguluje w/w kwestie??
~GABI

Napisano: 05 gru 2008, 18:33

Jeśli chodzi o dodatek za pracę w terenie to na stronie https://www.mpips.gov.pl/index.php?gid=138 masz wyjaśnienie.
~aga

Napisano: 08 gru 2008, 17:47

Zwracam się z uprzejmą prośbą o podanie przepisu, który był przed zmianami a mówił o tym, że pracownik socjalny musiał być w terenie 50 % czasu pracy w terenie, aby otrzymać dodatek 250 zł. Ta informacja jest mi nie zbędna dla porównania z obowiązującymi przepisami.
Z góry bardzo dziękuje
~gosia

Napisano: 10 gru 2008, 22:16

TAKIEGO PRZEPISU NIE BYŁO W USTAWIE, BYŁA TO JEDYNIE UWAGA MPIPS Z KTÓREJ OBECNIE SIĘ WYCOFALI. WARUNEK DO UPRAWNIEŃ DO DODATKU TO W ZAKRESIE CZYNNOŚCI I OBOWIĄZKÓW ZAPIS : PRACA SOCJALNA I SPORZĄDZANIE WYWIADÓW ŚRODOWISKOWYCH
~Aneta

Napisano: 10 gru 2008, 22:17

TAKIEGO PRZEPISU NIE BYŁO W USTAWIE, BYŁA TO JEDYNIE UWAGA MPIPS Z KTÓREJ OBECNIE SIĘ WYCOFALI. WARUNEK DO UPRAWNIEŃ DO DODATKU TO W ZAKRESIE CZYNNOŚCI I OBOWIĄZKÓW ZAPIS : PRACA SOCJALNA I SPORZĄDZANIE WYWIADÓW ŚRODOWISKOWYCH
~Anna

Napisano: 20 gru 2008, 22:19

w żadnym (słownie : ż a d n y m ) zapisie prawnym nie znajdziesz owego \"50%\"
żeby było jasne - 50% pojawiło się kiedyś w (nad...)interpretacjach (?) jednej pani z mpips, ale jak widać z przywołanego wyżej linku już sie z tego wycofano - i słusznie (w przeciwnym wypadku trzeba by jeszcze znaleźć kasę na ludzia, co by te 50% liczył)
~lotsy

Napisano: 12 sty 2009, 23:40

nie było i nie ma takiego przepisu, była tylko interpretacja p. Wyrwickiej,
~dana

Napisano: 18 sty 2009, 20:47

generalnie pracownicy socjali żyją w swoim świecie! Są przekonani o swoich wielkich kompetencjach, uczciwości i moralnym podejsciu do każdego problemu! Dodatek a niby za co? praca w terenie polega na chodzeniu po sklepach i robienia zakupów! Skupiają się tak na weryfikacji dochodu, by 50% klientów jej nie otrzymało! Jeszcze ktoś zapomniał dodać o dodatkowych 10 dniach urlopu raz na dwa lata! no cała POMOC SPOŁECZNA!
~adwokat diabła

Napisano: 18 sty 2009, 23:16

Do adwokata diabła
Ty się chyba kompletnie nie orientujesz w temacie pomocy społecznej siuśmajtku, nie wiesz to głosu nie zabieraj.
~era

Napisano: 19 sty 2009, 0:07

oj orientuję się i to aż za bardzo. dlatego jestem przerażony! a tak na marginesie, jeśli pracownicy używają takiego slangu :siuśmiajtku\" to moja teraz utwierdza się coraz bardziej!
To forume, a nie prywatna strona, więc jeśli nie potrafisz dyskutować w szerokim gronie to faktycznie zmień zawód!
~adwokat diabła

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x