zasiłek dla samotnie wychowującej dziecko - Dodatek 250zł

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 23 wrz 2008, 16:46

Witam, od kilku lat dostaje zasiłek na dwoje dzieci, w tym roku pracowalam legalnie za granica lecz nie zglosilam tego odrazu. Czy moge to zglosic teraz i czy bede miec z tego tytulu jakies nieprzyjemnosci?
~Beata

Napisano: 17 paź 2008, 11:59

Z każdej legalnej pracy po pierwszym pełnym przepracowanym miesiącu rodzinne chcą zaświadczenie o zarobku netto. Wtedy obliczają, czy nie został przekroczony dochód. Przy przekroczeniu - nie ma zasiłku rodzinnego i dodatków. Skoro przacowałaś za granicą legalie myślę, że twój dochód był wyższy niż 504 zł/osoba. Nie wiem, czy wtedy nie będą dokumenty wysłane w celu sprawdzenia, czy nie zachodzi koordynacja. W przypadku, gdy zostanie orzeczony zwrot jakiejś kwoty możesz się odwołać do kolegium - może umożą. Jeżeli nadal tam pracujesz postaraj się o rodzinne za granicą.
~agata

Napisano: 18 lis 2008, 2:11

to wszystko jest jakies chore to ze matka samotna pracuje jak osioł kosztem własnego zdrowia i kosztem dziecka i traktowana jest jakbiznesmenka bo jej sie nic przeciez juz od panstwa nie nalezy to jest sprawiedliwe? to jest poprostu przykre i smutne masakra lepiej byc obibokiem nic nie robic wtedy cos dostaniesz jakoms jałomuzne
~gocha

Napisano: 19 lis 2008, 12:41

Ja nic nierobie dobrze ze mam rodziców a tego chorego panstwa mam 348( 300 alimentów z funduszu alimentacyjnego i uwaga az 48 zł i to miesiecznie) Przez rok dawali tylko 48 miesiecznie bo tak długo ciagneło sie z komornikiem
~Ewa

Napisano: 20 gru 2008, 18:14

paradoksem jest tez to ze jesli ojciec uzna dziecko chocby 2 lata po urodzeniu w sądzie a potem sie z tego wycofuje to i tak nie jestes juz samotną matką nawet jak sama jestes z dzieckiem swiadczenia ci nie przysługują to jest chore
~anetaaaa

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x