300 zł wyprawki na dziecko przed rozpoczęciem roku szkolnego - Dobry Start (300+)

Strona 23 z 35    [ Posty: 348 ]

Napisano: 14 maja 2018, 10:05

ludek pisze:
Moniq pisze:
ludek pisze:Kierownik nie jest od tego żeby za was zapi... od tego ma ludzi. Przypominam, że okres zasiłkowy został juz raz zmieniony na prośbe pracowników. :)

tak oczywiście ale był od września a nie od lipca elektornicznie / sierpnia papierowo
W starych dobrych czasach, których możesz nie pamiętać zbieranie wniosków papierowych na rodzinne zaczynało się 1 lipca a okres zasiłkowy 1 września. Ale to wiedzą tylko ludki i dinozaury :)

Ludek pamiętam tamte czasy pracuje ponad 13 lat więc co nieco przeżyłam;)
Moniq
Praktykant
Od: 31 maja 2017, 9:10
Zajmuję się: SR, FA

Napisano: 14 maja 2018, 10:51

też pamiętam te czasy
jasiak
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:29
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR

Napisano: 14 maja 2018, 10:53

Alalala pisze:Ech i jak żyć :D wypisze się 2 tyg urlopu żeby wczasy dostać, a fizycznie się pójdzie na tydzień
też tak zrobię pójdę w lipcu na tydzień a potem to po jednym dniu będę brać
zawsze kasa na wczasy dojdzie w zeszłym roku już tak robiłam
jasiak
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:29
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR

Napisano: 14 maja 2018, 13:33

Poproszę osoby, które mają zamiar wziąć na swoje barki 300+ w ramach dodatkowej roboty obok całej reszty w okresie zasiłkowym w zamian za dodatki do pensji. Napiszcie proszę, za jaką kwotę zamierzacie się zgodzić na dodatkową pracę?
Kto pyta, nie błądzi.
MartaW
Awatar użytkownika
Referent
Od: 18 kwie 2016, 12:09
Zajmuję się: wszystkim

Napisano: 14 maja 2018, 13:35

za żadną heheheeh
zniesmaczona35
Podinspektor
Od: 23 maja 2017, 9:29
Zajmuję się: świadczenia rodzinne

Napisano: 14 maja 2018, 13:43

zniesmaczona35 pisze:za żadną heheheeh
W moim przypadku, zwalą mi to na barki, więc nie będę miała wyjścia jak to robić. Nie chcę się zgodzić na to zupełnie za darmo.
Kto pyta, nie błądzi.
MartaW
Awatar użytkownika
Referent

Napisano: 14 maja 2018, 13:48

żartowałam - każdemu zwalą oczywiście ze nie za darmo minimum 500 na reke nie mam 500 wiec muszę sobie wyrównać
zniesmaczona35
Podinspektor
Od: 23 maja 2017, 9:29
Zajmuję się: świadczenia rodzinne

Napisano: 14 maja 2018, 14:05

Z projektu rozporządzenia w żaden sposób nie wynika, że program Dobry start mają robić osoby zajmujące się 500+ czy świadczeniami rodzinnymi.

Jest jedynie zapis, że postępowanie w sprawie świadczenia dobry start prowadzone jest w jednostce organizacyjnej gminy, w której prowadzone są postępowania w sprawie świadczenia wychowawczego.

A jednostką organizacją są odpowiednio urzędy miasta/ gminy lub ops-y.

Nigdzie w rozporządzeniu nie pisze, że ma to być w dziale / sekcji jednostki organizacyjnej, która robi 500+.

Program dobry strat nie wprowadza zmian do ustawy o pomocy państwa w wychowywaniu dzieci ani do świadczeń rodzinnych. Skoro nie mam tego w zakresie obowiązków to na jakiej podstawie mam wykonywać dodatkowe czynności?

To że bedzie to w oprogramowaniu, które obsługuje SW i SR nie znaczy, że mają to robić pracownicy od 500+. W tym oprogramowaniu są też moduły do stypendium, FA czy dodatków mieszkaniowych.
Ostatnio zmieniony 14 maja 2018, 14:13 przez jollaa, łącznie zmieniany 1 raz.
jollaa
Starszy referent
Od: 27 mar 2017, 12:36
Zajmuję się: SR

Napisano: 14 maja 2018, 14:12

Zgadzam się z powyższym. A jeśli bym miała robić tą wyprawkę to tylko przy wpisaniu tego do moich obowiązków i za odpowiednim wynagrodzeniem.
Yozo
Starszy referent
Od: 13 mar 2017, 22:03
Zajmuję się: św

Napisano: 14 maja 2018, 14:19

Niestety, myślę że ministerstwo chce wymóc tak sformułowanym rozporządzeniem, żeby to właśnie osoby od 500+ zajmowały się 300+. Nawet sam fakt, że nakładka będzie w systemie gdzie 500+ oznacza jedno - że aby ktoś inny realizował program, dyrektor/kierownik będzie musiał zakupić dodatkowy dostęp. To już generuje dodatkowe koszta.

Chciałbym, żeby te 80 proc. środków na obsługę było przeznaczone na wynagrodzenia osób, które faktycznie realizują ustawę, a nie... dodatki dla osób niezaangażowanych i część pensji księgowego, bo przecież klika wyślij paczkę.
W naszym ośrodku wykazujemy, że dwie osoby realizują ustawę, a faktycznie robi to jedna.

jollaa pisze:Z projektu rozporządzenia w żaden sposób nie wynika, że program Dobry start mają robić osoby zajmujące się 500+ czy świadczeniami rodzinnymi.

Jest jedynie zapis, że postępowanie w sprawie świadczenia dobry start prowadzone jest w jednostce organizacyjnej gminy, w której prowadzone są postępowania w sprawie świadczenia wychowawczego.

A jednostką organizacją są odpowiednio urzędy miasta/ gminy lub ops-y.

Nigdzie w rozporządzeniu nie pisze, że ma to być w dziale / sekcji jednostki organizacyjnej, która robi 500+.

Program dobry strat nie wprowadza zmian do ustawy o pomocy państwa w wychowywaniu dzieci ani do świadczeń rodzinnych. Skoro nie mam tego w zakresie obowiązków to na jakiej podstawie mam wykonywać dodatkowe czynności?

To że bedzie to w oprogramowaniu, które obsługuje SW i SR nie znaczy, że mają to robić pracownicy od 500+. W tym oprogramowaniu są też moduły do stypendium, FA czy dodatków mieszkaniowych.
Kto pyta, nie błądzi.
MartaW
Awatar użytkownika
Referent

Strona 23 z 35    [ Posty: 348 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x