Czyli ma to być informacja w formie pisma tak? Nie decyzja, ale jednak pismo? Chodzi mi oczywiście o przypadek jak osoba nie poda nam adresu e-mail.SYGNITY pisze:Po Waszym pytaniu potwierdziliśmy jeszcze raz w MRPiPS.
Informacje o przyznaniu świadczenia dobry start, wnioskodawca może odebrać osobiście w formie papierowej w organie właściwym lub, jeśli organ właściwy posiada adres poczty elektronicznej podany we wniosku, organ właściwy ma obowiązek wysłać informację na ten adres poczty elektronicznej - wynika to wprost z jednoznacznego zapisu paragrafu 10 ust. 5 -7. Nie ma potrzeby podpisu elektronicznego informacji o przyznaniu świadczenia dobry start. Co do zasady, taka wiadomość powinna zawierać podpis osoby, która w danym organie jest upoważniona do takiej czynności. Może to być zatem po prostu imię i nazwisko tej osoby w treści maila.
pozdrawiam
W przypadku informacji w formie papierowej, ma to być "INFORMACJA O PRZYZNANIU ŚWIADCZENIA DOBRY START" zgodna z wzorem określonym przez Ministerstwo.Yozo pisze:Czyli ma to być informacja w formie pisma tak? Nie decyzja, ale jednak pismo? Chodzi mi oczywiście o przypadek jak osoba nie poda nam adresu e-mail.
Na spotkanie w UW powiedziano, że nie ma wzoru informacji o przyznaniu świadczenia. Każdy ma sam sobie stworzyć takie pismo. Czy coś się w tym względzie zmieniło ?SYGNITY pisze:W przypadku informacji w formie papierowej, ma to być "INFORMACJA O PRZYZNANIU ŚWIADCZENIA DOBRY START" zgodna z wzorem określonym przez Ministerstwo.Yozo pisze:Czyli ma to być informacja w formie pisma tak? Nie decyzja, ale jednak pismo? Chodzi mi oczywiście o przypadek jak osoba nie poda nam adresu e-mail.
pozdrawiam