40 zł za wywiad
40 zł za wywiad
Czytaliście projekt nowelizacji ustawy o świadczeniach pielęgnacyjnych , w których wywiad jest wyceniony na 40 zł?Jak myślicie- czy my ta kasę za przeprowadzanie wywiadów w ogóle zobaczymy, bo moja zazdrosna kierowniczka już mi zapowiedziała,że kasa ta wejdzie w ogólną kasę na finansowanie obsługi świadczeń rodzinnych.
Re: 40 zł za wywiad
A co myslałaś ,że będziesz miała płacone za wywiad przecież masz pensję.
mam płacone za wywiady które przeprowadzam w ramach swoich obowiązków związanych z pomocą społeczną i nie rozumiem dlaczego za free mam latać po terenie i robić świadczenia rodzinne
ciekawe z jakich środków płaca ci za świadczenia rodzinne bo z tego co wiem to jedynie można dostać za wywiad jak się przeprowadza dot.świadczeń zdrowotnych.
Ma byc dla pracowników socjalnych ,bo tylko oni mogą przeprowadzać wywiady jak OPS nie prowadzi to zleci im wykonawca.
My również mamy zapowiedziane, że kasa za wywiady idzie na obsługę św. rodz. a my mamy dodatek za pracę socjalną. Na wszystko jest dobry dodatek za pracę socjalną:)
Czyli jak zwykle będą nas robić w bambuko i jak zwykle będziemy siedzieć cicho 

To niech panie ze świadczeń rodzinnych biegają po terenie i robia wywiady w ramach tej kasy.
W tym projekcie jest wyraźnie napisane, ze zwiekszaja koszty obsługi o 40 zł za wywiad, a koszty obsługi do tej pory wynosily 3% kwoty na sw. pieleg. niemniej niz 6 tys. zł, wiec wyraźnie jest to kwota dla przeprowadzajacego wywiad.
https://www.mpips.gov.pl/bip/projekty-ak ... w/#akapit2
https://www.mpips.gov.pl/bip/projekty-ak ... w/#akapit2
Oprócz 40 zł za wywiad - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
Amortyzacja WNiP
pOMOCY!!!!
pismo do sądu
JAK WYLICZYĆ DOCHÓD Pilne!
50-srodowisk
Orzeczenie lekarza, orzecznika ZUS
Witam
Czy wydajecie juz decyzje na dożywiani?
pełnomocnictwo
zasiłek stały
dozywianie
Motylki w terenie - wątek weekendowy
niewysłane sprawozdanie
Jak się bronicie?
Relacja ze spotkania ekspertów, 02.12.2013r.
Praca magisterska