500+ - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 4    [ Posty: 39 ]

Napisano: 12 lut 2016, 17:00

Niech cię trafi "dukt" zamiast "szlaku". To po pierwsze. A po drugie wykaształcą dzierci właśnie dzięki tym 500,00 zł co miesiąc. Wiem, że boli cię dupa, że wybory wygrał PiS ale naprwdę myślałaś, że społęczeństwo będzie można bez końca straszyć PiS-em i że Po będzie rządziła już wiecznie? Według doktryny Lisa, który nauczał żeby stale atakować widza sensacją, bo inaczej ci idcioci wezmą piltoa i przełączą kanał, działa też PO. Na szczęście ci "idioci" wzięli pilota i przełączyli kanał.
Żalisz się na niskie pensje? No coś ty? Przecież żyłaś pod wspaniałymi rządami, więc chyba powinnaś zarabiać krocie? A nie zarabiasz? No to chyba ktoś cię jednak oszukiwał? Jednka chyb przynajmniej "łopieka" jest w ruinie. Oczywiście, że zarabiamy ile zarabiamy a rodfziny żyją jak żyją. No i ktoś nareszcie próbuje to zmienić. I ja trzymam kciuki by się udało, choć w tej chwili, a być może nawet nigdy, ja z tego nie będę miał nic. Ale jeśli młodzi będą z tego coś mieli to ja się tylko cieszę.

Ps.

A mały rozumek jednak jest twoją domeną. Nie tylko bowiem nie potrafidsz nawet dobrze kłamać to w dodatku sadzisz takie byki ortograficzne, że nie rozumiem, jak mogłaś zrobić maturę. No chyba, że jej nie masz, co nie jest takie niemożliwe ...
viktor

Napisano: 12 lut 2016, 22:05

"A wy zamiast jęczeć zabierzcie się do wytężonej pracy, by monitorować rodziny patologiczne, jak będą wydawać te środki."

Jak będę miał monitory w środowiskach to będę monitorował. Popier... Ci sie praca socjalna z ubecją, stasi, kuratorem i opiekunem prawnym. Skoro 500 nie liczy sie zgodnie z przepisami jako dochód to dla mnie go NIE MA. I w d... mam co z nim patole zrobią.
NIE TO nie

Napisano: 12 lut 2016, 22:09

A wiesz, co to jest praca socjalna? Powinni wywalić cię z pracy nierobie.
enya

Napisano: 13 lut 2016, 0:48

Praca socjalna to na pewno nie ROZLICZANIE, INWIGILOWANIE, WĘSZENIE, KONTROLOWANIE, NARZUCANIE ROZWIAZAŃ. Twoja wizja pracy socjalnej to definicyjne formy PRZEMOCY i NĘKANIA URZEDNICZEGO. Z takim podejsciem zwolniłbym Cię z pracy od zaraz. I nie wycieraj sobie paszczy ksywką Enya. Takim biurwokratkom nie pasują celtyckie imiona...
NIE to nie

Napisano: 13 lut 2016, 10:08

Co w sytuacji gdy aktualnie do końca marca mam umowę o pracę i razem z żoną na 2 dzieci nasz dochód przekracza 800/osobę
Od kwietnia będę bezrobotny (jestem na wypowiedzeniu) i tylko żona będzie pracowała (po prostu tak wyszło). Wtedy dochód będzie poniżej 800/osobę

Pytanie:
Jak będzie oceniany mój dochód, na podstawie bieżącej sytuacji czy sytuacji z ub. roku? (rozliczenie pit)
Rafher

Napisano: 13 lut 2016, 11:17

To tylko wie pani premier z broszką:):) nie ma rozporządzeń
Wredna1

Napisano: 13 lut 2016, 11:19

NIE to nie pisze:Praca socjalna to na pewno nie ROZLICZANIE, INWIGILOWANIE, WĘSZENIE, KONTROLOWANIE, NARZUCANIE ROZWIAZAŃ. Twoja wizja pracy socjalnej to definicyjne formy PRZEMOCY i NĘKANIA URZEDNICZEGO. Z takim podejsciem zwolniłbym Cię z pracy od zaraz. I nie wycieraj sobie paszczy ksywką Enya. Takim biurwokratkom nie pasują celtyckie imiona...
BRAWO !!!! NIECH PAN O MAŁYM ROZUMKU PRZECZYTA SOBIE MIĘDZYNARODOWĄ DEFINICJE PRACY SOCJALNEJ A JAK PROBLEM Z ANGIELSKIM TO CHĘTNIE PRZETŁUMACZĘ
Wredna1

Napisano: 13 lut 2016, 12:02

Strasznie łatwo oceniać człowieka...
Podjąłem z żoną taką decyzję ponieważ zamierzam w ciągu kilku miesięcy otworzyć własną firmę dzięki czemu będę spędzać z rodziną więcej czasu i jej poświęcę :idea: więcej uwagi, bo na razie muszę pracować po 12h i rodziny nie widzę, w takim przypadku 500+ jest dla mnie bardzo korzystne i chętnie zdecydujemy się mieć więcej niż 2 dzieci. Musimy w tym wszystkim pamiętać co jest największą wartością - rodzina - obywatele - naród.
A moje pytanie jak najbardziej było skierowane by dowiedzieć się czy otrzymam 500 czy 1000 wsparcia, ale nie żyjemy z zasiłków co więcej inwestujemy swój czas, a także nie da się ukryć pieniądze, w rodzinę.
Rafher

Napisano: 13 lut 2016, 13:07

Ciekawe czy za rok nie rozmysla sie i nie zlikwiduja 500plus jak przybedzie dzieci a co za tym idzie wydatku dla budzetu.
gotowy

Napisano: 13 lut 2016, 13:24

Tak może być, ale będzie to duże ryzyko dla każdego rządu
Tak czy inaczej socjal potrzebny ale jeszcze bardziej rozwój gospodarki, bo nie ma co ukrywać nie jesteśmy bogaczami w Europie
Rafher

Strona 2 z 4    [ Posty: 39 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x