500+ a inni pracownicy - Świadczenia rodzinne

Strona 4 z 8    [ Posty: 71 ]

Napisano: 11 lut 2016, 15:48

W ustawie 500 + wprowadzają zmiany w ustawie o św.rodz. stałą albo długotrwałą niezdolność do pracy w gospodarstwie rolnym i do samodzielnej egzystencji albo trwałą lub okresową całkowitą niezdolność do pracy w gospodarstwie rolnym i do samodzielnej egzystencji orzeczone na podstawie przepisów o ubezpieczeniu społecznym rolników w celu uzyskania świadczeń określonych w tych przepisach,”,Czyli teraz jak miał napisane w orzeczeniu trwałą całkowitą niezdolność do pracy w gospodarstwie rolnym i do samodzielnej egzystencji to nie mogliśmy przyznać na podstawie takiego orzeczenia bo ja przyznawałam czy po prostu były wątpliwości to napisali jasno i wyraźnie.
Dorcia82
VIP
Od: 10 kwie 2014, 13:41
Zajmuję się:

Napisano: 11 lut 2016, 20:27

heiland wcale mnie nie dziwi że inni pracownicy też będą mieć za to kasę. Mnie chyba już nic nie zdziwi... u mnie w ośrodku nawet gdybym przyjmowała dziennie po milion wniosków, a na drugi dzień wszystkie je rozpatrzyła i wypłaciła, to i tak najwięcej roboty miała, ma i mieć będzie księgowość. Przecież one już są przepracowane nawet gdy pomyślą o zmianach, o których Jarosławowi jeszcze się nie zdążyło przyśnić. Wiadomo że najważniejszymi pracownikami naszego ośrodka są księgowe, a jak komuś nie wiadomo, to mu to uświadomią tak, że sobie popamięta.
fajna dziewczyna
Stażysta
Od: 07 gru 2007, 22:10
Zajmuję się:

Napisano: 11 lut 2016, 20:32

u mnie najbardziej "zapracowane" są socjalne ... ostatnio w luźnej rozmowie z kierownikiem powiedziałam, że oni nawet nie przeczytali zmian do swojej ustawy jakie weszły od 1 stycznia .... kierownik: no i co poradzisz ... :mrgreen:
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 11 lut 2016, 20:42

ewalu pisze:u mnie najbardziej "zapracowane" są socjalne ... ostatnio w luźnej rozmowie z kierownikiem powiedziałam, że oni nawet nie przeczytali zmian do swojej ustawy jakie weszły od 1 stycznia .... kierownik: no i co poradzisz ... :mrgreen:
Ale spróbuj Ty nie przeczytać nawet projektu do projektu...już kierownik i ludziska mają pretensje..
fajna dziewczyna
Stażysta
Od: 07 gru 2007, 22:10
Zajmuję się:

Napisano: 11 lut 2016, 20:48

Ewalu u mnie tak samo, powiem CI, że nie zanosi się na zmiany.
P.S. tak, już przekazano mi, że mam podwyżkę 2 x pińcet brutto za pińcet plus :D
Nie wiem czy powinienem się cieszyć ale jak na razie się cieszę a uśmiech mi pewnie zejdzie z dniem 1 kwietnia :D
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 11 lut 2016, 20:54

heiland pisze:Ewalu u mnie tak samo, powiem CI, że nie zanosi się na zmiany.
P.S. tak, już przekazano mi, że mam podwyżkę 2 x pińcet brutto za pińcet plus :D
Nie wiem czy powinienem się cieszyć ale jak na razie się cieszę a uśmiech mi pewnie zejdzie z dniem 1 kwietnia :D
nie .... wie .....rzę ..... ( ale tak pozytywnie nie wierzę ) ..... GRATULUJĘ .... WÓDKA Z CIEBIE LECI :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ............. moja podwyżka coś się oddala lub chociaż zmaleje ... wójt ma ochotę chyba kogoś zatrudnić ... ale to były takie luźne rozmowy w związku z tym sprawozdankiem ............ gratuluję jeszcze raz ... należy Ci się
Załączniki
11954743_441677952687110_707525365691352003_n.jpg
11954743_441677952687110_707525365691352003_n.jpg (50.75 KiB) Przejrzano 241 razy
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 11 lut 2016, 21:10

Dziękuję ewalu, choć sam jestem jeszcze wobec tego podejrzliwy i z umiarkowaniem podchodzę do tego bo na papierze nie mam jeszcze nic ale może uczcimy to przy szkoleniu na pińcet plus jak także dostaniesz w obowiązki? Było by odpowiednie opicie tego i na temat w sumie nawet przy szkoleniu :D
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 11 lut 2016, 21:13

jesuuuu ustawa o wychowaniu w trzeźwieniu a reklama buahahahahahahahahaha
...

Napisano: 11 lut 2016, 21:21

heiland pisze:Dziękuję ewalu, choć sam jestem jeszcze wobec tego podejrzliwy i z umiarkowaniem podchodzę do tego bo na papierze nie mam jeszcze nic ale może uczcimy to przy szkoleniu na pińcet plus jak także dostaniesz w obowiązki? Było by odpowiednie opicie tego i na temat w sumie nawet przy szkoleniu :D
no to stoi :D :D :D
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 11 lut 2016, 21:41

ewalu pisze:no to stoi :D :D :D
Tak ale nie, zresztą nie ważne bo coś innego miałem na myśli :D
heiland
Awatar użytkownika
Administrator