500+ a inni pracownicy - Świadczenia rodzinne

Strona 6 z 8    [ Posty: 71 ]

Napisano: 15 lut 2016, 15:04

otóż to... jak tylko pomyślę o tych śr i 500+ to mi się nóż w kieszeni otwiera i ciśnienie skacze... u nas jak jest, to jazdy wie najlepiej ... ważne, że pracownicy ministerstwa będą sobie teraz przybijać piątki i wzajemnie gratulować jak super, że wprowadzili pięćset plus i teraz nam demografia ruszy z kopyta ... teraz to tylko zacząć motywować burmistrzów, prezydentów i wójtów, żeby motywowali pracowników, żeby zagęszczali ruchy :lol:
Zołza

Napisano: 15 lut 2016, 15:09

:lol: u nas pojęcie "inne polecenia kierownika" są przestronne jak stepy australijskie ... wiele tam upchnięto
Zołza

Napisano: 15 lut 2016, 15:22

Ale wiesz, że zgodnie z przepisami, mogą "upychać" tylko rzeczy zgodne ze stanowiskiem, a nie wszystko na co wpadną?
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 15 lut 2016, 15:40

Iks, czy KDR, wydawanie żywności, prowadzenie BIP to są rzeczy zgodne ze stanowiskiem?
kawa i ciasto

Napisano: 15 lut 2016, 15:42

Przeszło mi to przez myśl ;) ale jak przyjmowałam te wszystkie cuda na kiju to sama zielona byłam i co spadało na biurko to brałam, teraz sobie uświadamiam jaka ze mnie frajerka :lol: jak to mówią głupich robota kocha
Zołza

Napisano: 15 lut 2016, 15:43

Powiem Wam, że znam siebie dosyć dobrze i niebezpiecznie się u mnie robi, tzn.:
Jak się wściekam, to znaczy, że na czymś mi jeszcze zależy i walczę.
W momencie, gdy czuję jedno wielkie zniechęcenie i olewkę, to znaczy, że pakuję walizki.

U mnie WSZYSTKO jest zgodne ze stanowiskiem, WSZYSTKO jest poleceniem kierownika i NIC za to nie dostajemy.
kawa i ciasto

Napisano: 15 lut 2016, 16:06

By to os...ło wcisnęli nam to 500+ bez żadnej podwyżki czy czegokolwiek
Od rana k...jemy co za chamstwo, roboty dołożyć i to nie mało i to za darmo, jak tak można wyzyskiwać pracowników, czy szefostwo potrafi spokojnie spać z tą świadomością ?

Jesteśmy wściekłe, w środku aż kipii. Jak tak można traktować drugiego człowieka ?
Przy urnie wyborczej w wyborach samorządowych na pewno odwdzięczymy się, przydałoby się jeszcze zrzucić ze stołków w samorządach PO-wców, dzięki nim tak mamy.
wiolii

Napisano: 16 lut 2016, 1:50

Co do 500+ mają samorządowcy z PO? Raczej oni byli autorami ustawy o KDR , rodzicielskiego i zł za zł , nie porwali się aż na takie kwoty, których wypłaty puszczą państwo z torbami.
Efta

Napisano: 16 lut 2016, 9:23

kawa i ciasto pisze:Iks, czy KDR, wydawanie żywności, prowadzenie BIP to są rzeczy zgodne ze stanowiskiem?
Nie są - jeżeli twoje stanowisko to referent/podinspektor/inspektor ds. świadczeń rodzinnych i FA. KDR i BIP trzeba dodać w zakresie jako oddzielne pozycje. A wydawanie żywności dla urzędnika przy pracy biurowej jest niedopuszczalne przepisami w ogóle (to jest praca fizyczna). PIP, sąd pracy i robią z tym porządek. Możesz sobie anonimowo zadzwonić na infolinię PIPu i się jeszcze spytać, a jak coś to donosik.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 16 lut 2016, 9:25

wiolii pisze:By to os...ło wcisnęli nam to 500+ bez żadnej podwyżki czy czegokolwiek
Od rana k...jemy co za chamstwo, roboty dołożyć i to nie mało i to za darmo, jak tak można wyzyskiwać pracowników, czy szefostwo potrafi spokojnie spać z tą świadomością ?

Jesteśmy wściekłe, w środku aż kipii. Jak tak można traktować drugiego człowieka ?
Przy urnie wyborczej w wyborach samorządowych na pewno odwdzięczymy się, przydałoby się jeszcze zrzucić ze stołków w samorządach PO-wców, dzięki nim tak mamy.
Zapiszcie się do związków (obojętnie jakich) a 1 kwietnia idźcie na zwolnienie :) I niech się martwią.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Strona 6 z 8    [ Posty: 71 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x