a ja zrobie wszystko aby tak sie nie stało - HYdE PaRK

Strona 8 z 9    [ Posty: 82 ]

Napisano: 01 lip 2010, 22:09

miałam i zrobiłam, a ty poszukaj po postach odpowiedzi - i zacznij od siebie zamiast gnębić tych, którzy cokolwiek robią - często bardzo dużym kosztem
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Napisano: 01 lip 2010, 23:28

znalazłam i pogratulowałam ale i zadałam inne pytania - czy odpowiedziałeś?

~do dzibar

Napisano: 02 lip 2010, 1:35

no własnie??????????????????????????
~?

Napisano: 02 lip 2010, 11:50

Wprawdzie pożyczki Gierka odbijają się nam czkawką do dzisiaj to jednak trzeba przyznać, że był to najbardziej nowocześnie myślący I sekretarz PZPR. Co ważniejsze społeczeństwo bardzo wyraźnie odczuło poprawę sytuacji ekonomicznej kraju. Do dzisiaj starsza część populacji z sentymentem myśli o latach siedemdziesiątych. Poprawa sytuacji ekonomicznej rodzin z poczuciem bezpieczeństwa po raz pierwszy i chyba jedyny w PRL sprawiła, że ludzie zaczęli mieć nadzieję.

Co by było, gdyby Zachód nie był zainteresowany zniszczeniem socjalizmu? Czy reformy Gierka miały szansę na sukces? Czy to Gierek popełnił błąd czy może działania Zachodu doprowadziły do krachu planów Gierka? Jaki w tym krachu mieli udział niektórzy opozycjoniści? Czy w ogóle mieli? Zwłaszcza politycy UW, którzy mieli liczne kontakty na Zachodzie.

To wszystko są pytania, na które pewnie nigdy nie poznamy odpowiedzi. Faktem jest, że dopóki nie wystąpiły problemy ekonomiczne za Gierka społeczeństwu żyło się najlepiej w całym okresie PRL. Dlatego uważam, że odwoływanie się do dobrych rzeczy jest, jak najbardziej słuszne. Polacy mają prawo do życia dostatniego i bezpiecznego. Myślę, że już dość nacierpieliśmy się, jako naród.
~może nie bez sensu

Napisano: 02 lip 2010, 15:50

Może za czasów P. Gierka nie wyjeżdzalismy za często lub wcale poza granicę kraju ale kraj można było zwiedzić za niewielkie pieniądze. Mieszkania się budowało i ten biedniejszy też miał gdzie mieszkać. Nie trzeba było bać się o prace bo było jej pod dostatkiem. Nie bombardowano nas codziennymi przykrymi wiadomościami. Teraz codziennie media podają co wzrośnie cenowo, co i komu rząd ograniczy. Możemy też oglądać zatrudnionego w rządzie błazna opłacanego z naszych padatków.

Zawsze są plusy i minusy, trzeba szukać pozytywów i negatywów w każdym rządzeniu i te pierwsze wykorzystywać.
~aj

Napisano: 08 lip 2010, 15:17

kontynuując ~aj to co wyżej napisałeś
https://wybory.onet.pl/prezydenckie-2010 ... lnosc.html

uważam, ze nie można cicho siedzieć i przyglądać się temu co ten rząd robi, bo to co przeczytałam świadczy tylko o tym, że zaczynamy się cofać do czasów kiedy nikt nic nie wiedział i najlepiej było nie wiedzieć bo przynajmniej człowiek nie martwił się co z tym zrobić.
Ale czasy sie zmieniły i nie można ludziom zamykać ust, a komisjom sugerować co mają zrobić!
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 08 lip 2010, 16:02

Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 08 lip 2010, 16:13

i jeszcze jedno: murzyn zrobił swoje murzyn może odejść - ależ niesmak, choć faktem jest, że Pan Palikot nie raz zasługiwał na reprymendę. Faktem jest, że również uważam, że to to wina otoczenia PO i samego premiera, że zachowania tolerowano ( bo z kim przystajesz takim się stajesz). Teraz to PO chce zmienić swój image, ale Polacy nie gęsi...................
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 08 lip 2010, 17:31

A ja myślę zupełnie odwrotnie i widzę, że masz duże problemy dzibar ze spójnością.

Palikot to \"chwast\" w polityce i choć nie jedyny to należy go potraktować randapem. Postawa Palikota nie tylko pokazuje upadek klasy politycznej ale wręcz jest dowodem na takie zawłaszczenie państwa przez polityków, że już nikogo i niczego się nie boją. Niestety ta postawa jest odpowiedzią na społeczne zapotrzebowanie. I jak nigdy tego nie powiedziałem, tak teraz mówię: czas wyjechać z tego kraju, w którym panoszą się złodzieje i oszuści wielkiego formatu a nikczemnicy mniejszego formatu głosują na nich. Polska to dzicz i wcale nie za sprawą Rydzyka.

Wystarczy podejrzeć Zachód, w jakich okolicznościach politycy i członkowie rządów łącznie z premierami i prezydentami tracą stanowiska. Gdyby tam chciał zaistnieć Palikot zostałby wdeptany w ziemię.

Dlaczego Tusk, który tak często oskarża pewną część Polaków o zacofanie toleruje a nawet hołubi Palikota? Wstydzi się
słuchaczy RM przed Europą a nie wstydzi się Palikota?

My Polacy \"zasługujemy\" na rządy PO, Tuska, Komorowskiego, Schetyny i Palikota.

Teraz rozumiem, że byliśmy, jesteśmy i pozostaniemy dziczą ze Wschodu. Nie dlatego, że ktoś tak o nas mówi. Dlatego, że sami tego chcemy.
~fabian

Strona 8 z 9    [ Posty: 82 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x