jak poznam kiedyś jakiegoś asystenta to Ci odp. na to pytanie. narazie znam takich osób - bo ich nie ma w moim regionie i nie będzie przez jakiś czas jeszcze ( a może wogóle).
dwa lata z rzędu dorabiałam jako asystent poza moim powiatem(kn więc ten \"fart\" bo mimo, iż mam lepiej niż kp to i tak muszę szukać dodatkowej roboty żeby własne dzieci wykarmić) było to z projektów i chyba tylko co weszło więc w pierwszym roku miałam 100 na godz więc total wypas, w drugim już 40 oczywiście zadania projektowe na 8 miesięcy. Teraz jest jeszcze gorej i raczej nie na godz tylko miesięcznie. W naszym regionie ani tam gdzie wcześniej jeździłam nie ma na etacie żadnego asystenta. Pracy jest naprawdę dużo jeśli chce się aby były jakieś efekty, dodatkowo masa papierologii. Jak mówię wszyscy asystenci, których znam sa z projektu i na kilka miesięcy
Oprócz ak wygląda praca asystenta rodziny, co możecie podpowiedzieć, jakie są zarobki?? - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również: