akt notarialny na działkę-skąd metraż?

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
ODPOWIEDZ
MmAaRrTtAa
Praktykant
Zajmuję się: DM
Kontakt:

akt notarialny na działkę-skąd metraż?

Post autor: MmAaRrTtAa »

witam. Proszę o pomoc...
Mam wniosek od właściciela domu jednorodzinnego. Akt notarialny jest tylko na gołą działkę nie mam więc nic w nim o metrażu...mam nakaz płatniczy w którym wykazano metraż pomieszczeń o wysokości 1.40-2.20 oraz osobno metraż powyżej 2.20 wysokości. Czy i jak na podstawie nakazu płatniczego mogę policzyć ilość metrów użytkowych?
Ten obszar 1.40-2.20 jest zagospodarowany na pokoje, korytarz- i nie jest to piwnica.
Czy ktoś coś podrzuci?
:?:
PCW
VIP
Zajmuję się:

Re: akt notarialny na działkę-skąd metraż?

Post autor: PCW »

Przestańmy wreszcie kombinować jak koń pod górę. Zauważmy, że są jeszcze inne ustawy. Jest np. ustawa Prawo budowlane. Z przepisów tej ustawy wynika obowiązek posiadania projektu budynku póki ten budynek istnieje. To dokument podstawowy. W projekcie zawsze są wyliczone powierzchnie. Wystarczy odczytać i nie kombinować.
Na bazie projektu może występować tzw. dokumentacja poykonawcza. To jeszcze lepszy dokument.
Następnie właściciel może sporządzić oświadczenie, np. że pouczony o odpowiedzialności karnej, na podstawie projektu ... ... sporządzonego przez ... i zatwierdzonego decyzją z dnia ... numer ... oświadcza, iż powierzchnia ... wynosi ...
Nota bene to problem z zasady właściciela-wnioskodawcy, a nie urzędnika.
ODPOWIEDZ