Zaczęłam pisać wywiady - IV. Jest tam taka rubryka: \"Dotychczas otrzymywane świadczenia na podstawie ostatniej decyzji\". Czy chodzi tu o śwaidczenia z pomocy społecznej czy o świadczenia typu: emerytura, renta ZUS, KRUS itp? Nie wiem co pisac bo różni pracownicy róznie to interpretują.
chodzi o to że każą nam robić aktualizację wywiadó dla mieszkańców domu pomocy. Wszystkich!!! pobyt w domu pomocy społecznej jest świadczeniem niepieniężym więc rozumiem że piszę o stałym pobycie w dps i podaję decyzję na podstawie której mieszkaniec został przyjęty, a więc decyzję kierującą? dobrze roumiem?
Do Marty. W tej rubryce piszesz o ostatnim świadczeniu jakie otrzymuje mieszkaniec np. zasiłek stały w wys. 444zł. miesięcznie decyzja z dn........ nr decyzji GOPS/..../2008 lub renta inw. wypł. przez KRUS nr decyzji i kwota .Pozdrawiam.
witam, pracuje w gminnym domu pomocy społecznej i w tej rubryce wpisuję -ostatnio udzielona popoc- dopłata Gminy............ w wysokości różnicy między średnim kosztem utrzymania a odpłatnością ponoszoną przez Pana/ią(70%) w wysokości.......... zgodnie z decyzją Osrodka Pomocy nr...... z dnia!!! Pozdrawiam
Już właściwie napisałam te wywiady i wpisuję pobyt stały w dps na podst. dec kierującej z dn .... i ew. numer decyzji, ostatnią decyzję naliczającą odpłatność za pobyt, jeżeli jest to również decyzję przyznającą zasiłek stały i pielęgnacyjny, decyzję o zwolnieniu z odpłatności. Nie wpisuję tutaj numerów decyzji ZUS/KRUS itd, ani kwot bo podaję to niżej i opisuję w ocenie sytuacji. Co Wy na to?