mnie o zgodę nikt nie pytał ale dodatkowa kasa by sie przydała ... pomarzyć fajna rzeczIks pisze:Ja bym się zgodził tylko za dodatkową kasę.
no tak dodatkowa robota ... więc wracaj z tego urlopu i do robotyrex pisze:jestem na urlopie, o co chodzi z tą kartą dużej rodziny, czy to mają robić pracownicy ze świadczeń rodzinnych?
jak to pracownicy socjalni nie mają dużo pracy ?!?! a wywiady ? moja koleżanka na urlop nie może pójść z mojej winyBeatka2012 pisze:My tego do świadczeń rodzinnych nie przyjmujemy mówimy wprost że nawet gdyby nam dali dodatkową kasę za to to nie mamy teraz czasu żeby się tym zajmować bo jak mądry kierownik pomyśli i zauważy że co dopiero mieliśmy zmiany do SP do tego teraz te ZDO a od nowego roku zmiana przy SZO więc nie ma takiej opcji żeby u nas się to pojawiło, chyba że tylko po to żebyśmy wszystkie nasze zadania wykonywali źle a tak chyba żaden kierownik by nie chciał!!!
Trzeba się mocno zastanowić jak to zrobić żeby było dobrze, w OPS są jeszcze pracownicy socjalni którzy mają zapewne też pracę jak i my ale nie mają w ostatnim czasie tyle nowych zadań i zmian jak przy świadczeniach rodzinnych!
iks a gdzie ty te wyliczenia widziałeś ja ich nie widziałam nigdzie a z tego co wyczytałam w tym rozporządzeniu to gmina ma dostać na obsługę 1 wniosku 8zł z hakiem więc te 8zeta to raczej pójdzie na druk tych kart niż na wypłaty dla tych, którzy to będą obsługiwaćIks pisze:Ej, ale przecież to jest praktycznie cały etat na to przewidziany, ze stosownym wynagrodzeniem. W OSRze są wyliczenia. Ja bym się zgodził tylko za dodatkową kasę.
na mailu w załącznikach jest tabela ; liczba miesz. gminy; liczba szacunkowa złożonych wniosków ( 45 min. na wniosek ) i cała obsługa programu 168 h na miesiąc :/..anetag pisze:iks a gdzie ty te wyliczenia widziałeś ja ich nie widziałam nigdzie a z tego co wyczytałam w tym rozporządzeniu to gmina ma dostać na obsługę 1 wniosku 8zł z hakiem więc te 8zeta to raczej pójdzie na druk tych kart niż na wypłaty dla tych, którzy to będą obsługiwaćIks pisze:Ej, ale przecież to jest praktycznie cały etat na to przewidziany, ze stosownym wynagrodzeniem. W OSRze są wyliczenia. Ja bym się zgodził tylko za dodatkową kasę.
W OSRze są, a OSR wisi na BIPie Ministerstwa.anetag pisze:iks a gdzie ty te wyliczenia widziałeś
Niee, druk będzie centralny, gmina w ogóle nie będzie tego drukować.anetag pisze:te 8zeta to raczej pójdzie na druk tych kart
Ja bym się na dodatkowe obowiązki bez dodatkowej kasy nie zgodził i tyle.anetag pisze:niż na wypłaty dla tych, którzy to będą obsługiwać