ALGORYTMY i SZACOWANIE RYZYKA a OPS - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 30 cze 2014, 19:09

Proszę o wpisy czy jest w Waszych Ośrodkach wprowadzana powyższa procedura, jesli tak to na jakich zasadach pełnicie dyzury telefoniczne - i czy odpłatnie?
Nie_nowicjusz

Napisano: 01 lip 2014, 23:29

Nie ma czegoś takiego
zzzzz

Napisano: 02 lip 2014, 12:03

szacowanie ryzyka tak, ale co by to miało wspólnego z dyżurem telefonicznym????
betta27

Napisano: 07 lip 2014, 11:36

Algorytmy i szacowanie ryzyka, jest to program skierowany do Policji - aby ułatwić funkcjonariuszom interwencje w rodzinach w sytuacji przemocy - tak najogólniej to rozumiem.
Według naszej Dyrekcji MOPS -pracownicy socjalni mają pełnić funkcję wspomagającą Policję także po godzinach naszej pracy, w tym w godzinach nocnych, w przypadku gdy Policja uzna że nie radzi sobie np. w uspokojeniu dzieci - wzywa się pracownika socjalnego.

Pomysł naszej Dyrekcji jest, aby każdy z pracownikow socjalnych - codziennie inny - pełnił dyżur po zakończeniu pracy i przez noc, w przypadku gdy Policja poprosi o wsparcie, udał się w miejsce zdarzenia. Dyżury za darmo.

Podobno udział OPS-ów w tym popoludniowym i nocnym wpieraniu Policji jest obowiązkowy w całej Polsce.
Nie_nowicjusz

Napisano: 07 lip 2014, 20:32

A, to coś innego niż myślałam... U nas o szacowaniu ryzyka nie słyszałam ani o algorytmach. Ale od pewnego czasu kierownik płaci chętnym pracownikom (tylko chętnym, którzy sami się zgłosili!) za dyżury nocne pod telefonem. Płaci stałą stawkę za gotowość, a w razie wyjazdu na interwencję ma być stawka też za wyjazd. Za gotowość jest nieduża (około 250/m-c), a wyjazdu na razie nie było, więc nie wiem :) Paru chętnych się zgłosiło.
betta27

Napisano: 08 lip 2014, 10:19

jak można pełnić dyżur za darmo?!! macie umowę o wolontariat? i podajcie mi przepis prawa, który mówi o obowiazkowych dyżurach nocnych pracownikow socjalnych!!pracownicy socjalni to nie policja!!
Doar11

Napisano: 23 lip 2014, 8:36

To jest wykorzystywanie pracownikow przez dyrekcje, powinniescie zawiadomic przelozonego!!!
Ewmia

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x