alimentacja
Re: alimentacja
nie wdawaj się w zbędne dyskusje:)
miej przygotowane niezbędne zaświadczenia o zarobkach, lekarskie jeśli chorujesz,zobowiązania kredytowe itd
miej przygotowane niezbędne zaświadczenia o zarobkach, lekarskie jeśli chorujesz,zobowiązania kredytowe itd
Proszę o poradę - jeśli osoba alimentowana jest zwalniana z odpłatności z powodu trudnej sytuacji finansowej i wysokich kosztów związanych z leczeniem, czy w takim przypadku wydaje się tej osobie decyzje o zwolnieniu.
Dziękuję pozdrawiam.
Dziękuję pozdrawiam.
Babcia moja została skierowana do DPS.Otrzymałam decyzję,że jako wnuczka,będę musiała partycypować w kosztach pobytu babci w DPS.Jestem osobą niepełnosprawną I grupy.Otrzymuję z tego tytułu rentę w wys.ok.800 zł.Jestem w związku małżeńskim z mężem osiągającym wysokie dochody.Nie mamy intercyzy.Czy zarobki męża będą brane pod uwagę,przy ustalanie wysokości świadczenia na rzecz partycypowania w kosztach pobytu babci w DPS.Czy jako osoba niepełnosprawna I grupy jestem obligatoryjnie zwolniona z alimentacji na rzecz babci.Proszę o odpowiedź.
obligatoryjnie zwolniona nie jesteś:)
zarobki męża są brane pod uwagę.
możesz się starać o zwolnienie lub obniżenie kwoty z uwagi na niepełnosprawność i np wysokie koszty leczenia jednak powinnaś udokumentować to fakturami.
zarobki męża są brane pod uwagę.
możesz się starać o zwolnienie lub obniżenie kwoty z uwagi na niepełnosprawność i np wysokie koszty leczenia jednak powinnaś udokumentować to fakturami.
Oprócz alimentacja - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze przeczytaj również:
zarobki opiekunów w DPS
Zmiana odpłatności
sprzedaż mieszkania pensjonariusza DPS
odpłatność
wynagrodzenie minimalne
Sprawa umieszczenia częsiowo ubezwłasnowolnionego
pomocy DPS
trzynastka
ile zarabia pracownik socjalny w DPS
odsetki?
Dopłata za DPS a ciąza
wywiady alimentacyjne