Czy u Was pracownicy socjalni DPZ zajmuja sie sprawami alimentacyjnymi Rodzicow biologicznych czy wykonuje to sekcja swiadczen? W mojej opinii te info sa najbardziej potrzebne do sekcji, wiec jakos nie widze tego dzialania jako niezbednego do wspolpracy z r.z.
Akurat w moim PCPR to sekcja swiadczen ma czas np. Na kawki;) pracownicy socjalni sa zabiegami i zapracowani. Jednak nie o to chodzi. X
Chodzi o to, ze pracownikowi socjalnemu DPZ nie potrzebne jest gromadzenie info do alimentacji dot.rodzicow bilogicznych dzieci, ktorzy to sa pozbawieni wladzy rodzicielskiej i nie rokuja na odzyskanie praw rodz. My znamy sytuacje i info dot. Rodzicow rokujancych przywrocenie wladzy. Dane dot. Rodzicow biologicznych sa potrzebne do sporzadzenia decyzji administracyjnej, wiec sekcja powinna sie tym zajac. Takie jest moje stanowisko. W zw. Z tym zapytuje o Wasze opinie w przedmiotowym temacie a nie o kawki;)
Pozdrawiam.
Akurat w moim PCPR to sekcja swiadczen ma czas np. Na kawki;) pracownicy socjalni sa zabiegami i zapracowani. Jednak nie o to chodzi. X
Chodzi o to, ze pracownikowi socjalnemu DPZ nie potrzebne jest gromadzenie info do alimentacji dot.rodzicow bilogicznych dzieci, ktorzy to sa pozbawieni wladzy rodzicielskiej i nie rokuja na odzyskanie praw rodz. My znamy sytuacje i info dot. Rodzicow rokujancych przywrocenie wladzy. Dane dot. Rodzicow biologicznych sa potrzebne do sporzadzenia decyzji administracyjnej, wiec sekcja powinna sie tym zajac. Takie jest moje stanowisko. W zw. Z tym zapytuje o Wasze opinie w przedmiotowym temacie a nie o kawki;)
Pozdrawiam.
NIEPOJĘTE!!!
Do stycznia razem pracowaliście i razem piliście kawki a teraz w jednym PCPR robicie spychotechnikę gratuluję lojalności wobec koleżanek i kolegów
Ja wzywam rodziców biologicznych na rozmowę i informuję ich o nowych przepisach. Staram się ich przekonać do dobrowolnych alimentów, a rodzinie zastępczej przekazuję, że alimenty będa wpływać. Oczywiście musi być potwierdzenie wpłaty: przekaz lub wyciąg z konta, a do tego oświadczenie rodziny zastępczej. To u nas stanowi podstawę do zwolnienia. Wbrew pozorom większość rodziców zgadza się na takie rozwiązanie.
czy ten zapis art. 38 stosujecie tylko do rodzin powstałych po 01.01.2012 ? czy robicie też wstecz ? ja bym np. miała z grubsza ok 100 rodziców biol. w stosunku do których musiałabym zgodnie z zapisami wszczynać powództwo. kosmiczna sytuacja jakaś.