alimenty i swiadczenia. - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 03 lut 2016, 19:25

witam mam pytanie.

Gdy moja zona wypelnianial wniosek o rodzinne i 1000zl macierzynskiego dla bezrobotnych urzedniczka spytala o dochody nie podatkowane np. alimenty.Odpowiedzielismy ze sa przyznane alimenty na moja zone juz od ladnych paru lat no i trafiaja one na konto jej matki no ale przez zaniedbanie jej ojca nie zostaly wycofane skoro nawet jej juz nie przysluguja np z racji skonczenia szkoly no i wyjsca za maz i zadne pieniadze nie trafiaja do naszych rak sytuacja jest taka jak opisalem.
i teraz mam pytanie czy zona poswiadczyla nie prawde i zadne swiadzczenia jej nie przysluguja ?
maniek3200
Praktykant
Od: 03 lut 2016, 19:19
Zajmuję się:

Napisano: 03 lut 2016, 21:31

troche zakręciłeś się z tymi alimentami bo napierw piszesz że "sa przyznane alimenty na moja zone juz od ladnych paru lat no i trafiaja one na konto jej matki " a pozniej że "nie zostaly wycofane skoro nawet jej juz nie przysluguja np z racji skonczenia szkoly no i wyjsca za maz i zadne pieniadze nie trafiaja do naszych rak" to w końcu ma żona te alimenty czy nie czy może one wpływają na konto matki a ona wam nie przekazuje????
masterm

Napisano: 03 lut 2016, 22:05

moja zona ma nadal sadownie przyznane alimenty od swojego ojca ale nie otrzymuje ich, pieniadze dostaje tesciowa na konto, w sumie zawsze dostawala. poprostu jak jeszcze uczyla sie, jej matka wygrala sprawe o alimenty. moja zona skonczyla szkole, wyszla za maz no i teoretycznie nie powinno juz byc zadnych alimentow tak? no ale jej ojciec nic nie wycofal no i nadal sa one przyznawane na konto jej matki. w skrocie, 10 lat temu zostaly przyznane alimenty na dzieci, nikt ich nie wycofal po wejscu dziecka w doroslosc. czy to koliduje cos z tymi swiadczeniami czy to poprostu osobny temat, no i moja zona nie dostaje tej kasy, pozdrawiam.

edit: albo inaczej jaki rodzaj alimentow ich interesuje ? jakby moja zona dostawala jakies np, odemnie? od pierwszego meza?

"może one wpływają na konto matki a ona wam nie przekazuje????" dokladnie o to chodzilo, bo jej ojciec nie wyszedl ze sprawa o anulacje ich
'
maniek3200
Praktykant
Od: 03 lut 2016, 19:19
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x