czy mogę tak napisać w decyzji - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 03 lut 2016, 23:07

w przypadku gdy jest pobierany zasiłek dla bezrobotnych:

"przyznaję świadczenie rodzicielskie na dziecko...na okres od do w wysokości 1000,00 zł z zastrzeżeniem, że kwota ta będzie pomniejszana o kwotę pobieranego zasiłku dla bezrobotnych pomniejszonego o zaliczkę na podatek dochodowy od osób fizycznych :D - chodzi mi o to żeby nie wskazywać konkretnych kwot.
prozac

Napisano: 03 lut 2016, 23:16

prozac pisze:w przypadku gdy jest pobierany zasiłek dla bezrobotnych:

"przyznaję świadczenie rodzicielskie na dziecko...na okres od do w wysokości 1000,00 zł z zastrzeżeniem, że kwota ta będzie pomniejszana o kwotę pobieranego zasiłku dla bezrobotnych pomniejszonego o zaliczkę na podatek dochodowy od osób fizycznych :D - chodzi mi o to żeby nie wskazywać konkretnych kwot.
Zasadnym wydaje się fakt wspominania w decyzji o tak ważnym aspekcie jakim są kwoty ;)
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 04 lut 2016, 13:05

dobra, ale jak pomniejszasz kwotę rodzicielskiego o zasiłek dla bezrobotnych to bierzesz kwotę zasiłku wypłaconą w styczniu czy jaka przysługuje za styczeń?
prozac

Napisano: 04 lut 2016, 13:19

wypłaconą w I. Ja pisałam do PUP z prośbą o podanie zaplanowanych do wypłaty kwot zasiłku na poszczególne miesiące. Odpisali bez problemu.
;) „-Puchatku? -Tak Prosiaczku? -Nic- powiedział Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę - Chciałem się tylko upewnić, że jesteś.”
Nutka
Podinspektor
Od: 09 kwie 2014, 10:14
Zajmuję się:

Napisano: 04 lut 2016, 15:33

nam powiedzieli, że nie wystawią takiego zaświadczenia
prozac

Napisano: 04 lut 2016, 15:38

u nas też powiedzieli,że nie wystawią takiego zaświadczenia
Gość

Napisano: 04 lut 2016, 20:58

mi też tak powiedzieli przez telefon, ale napisałam wniosek o udostępnienie danych z prośbą o wyszczególnienie kwot zaplanowanych do wypłaty. Przyszła odpowiedź, że kwoty niżej podane (brutto i netto) są planowane na poszczególne miesiące pod warunkiem, iż nie zaistnieją okoliczności powodujące zmianę. I były kwoty. Spróbujcie.
;) „-Puchatku? -Tak Prosiaczku? -Nic- powiedział Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę - Chciałem się tylko upewnić, że jesteś.”
Nutka
Podinspektor
Od: 09 kwie 2014, 10:14
Zajmuję się:

Napisano: 04 lut 2016, 21:43

witam,

to jak zrobić z tym zasiłkiem dla bezrobotnych.
mam panią, która ma zasiłek od 17-08-15. urodziła w listopadzie (26) 2015r. zadzwoniłam do pup pani podała mi kwoty zasiłku, który bedzie do maja 16r bo powiedziala, że w czerwcu jest waloryzacja i nie maja wyliczonych kwot....
Przyznać świadczenie z kwotą zasiłku za styczeń ??? i niech tak leci do końca zasiłku dla bezrobotnych, który kończy się 16-08-16r???
pomożcie bo mam dylemat pliss
ocka
Stażysta
Od: 08 sty 2016, 12:27
Zajmuję się: Referent

Napisano: 05 lut 2016, 8:41

Do NUtka - jeżeli możesz to wrzuć wzór tego wniosku do PUP, bo ja juz nie mam siły pisałam juz dwa pisma - zodzwonili i powiedieli ,ze nie moga mi wystawić takiego zaświadczenia
Gość

Napisano: 05 lut 2016, 9:27

czy ktoś pomoże mi z moim przypadkiem i wyjaśni mi jak to zrobić:)? Proszę
ocka
Stażysta
Od: 08 sty 2016, 12:27
Zajmuję się: Referent

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x