alimenty raz jeszcze - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 06 maja 2013, 16:06

ja wiem że temat już był wałkowany, lecz przewertowałam każdy wątek i dalej głupia jestem. mam kilka pytań i byłabym baaaardzo wdzięczna za jakieś info.
1. skąd wiecie, że dany rodzic ma alimenty zasądzone czy nie? piszecie do sądu? czy do rodzin zastępczych? (sędzina u nas nie kazała zalewać sądu pozwami dla rodziców, którzy już alimenty mają zasądzone)
2. czy kontaktujecie się z rz dziecka przez złożeniem pozwu?
3. jakie informacje o dziecku i o rodzicu biologicznym są istotne w pozwie?
4. czy i jeśli tak to jakie załączniki dajecie do pozwu?
proszę jakąś dobrą duszyczkę o szczegółową odpowiedź bardzo by mi to pomogło, bo nie potrafię się do tego zabrać.
~danuta

Napisano: 08 maja 2013, 11:37

niech się ktoś zlituje i coś podpowie konkretnego, proszę
~danuta

Napisano: 11 maja 2013, 16:36

Ja będę chyba pisać do sądu czy toczyło się kiedykolwiek postępowanie dot. alimentacji wobec takiego i takiego dziecka, może napiszę też do rodzin zast. czy posiadaja jakąś wiedzę w ty temacie.
Później wezmę od RZ oświadczenia, czy zamierzają sami ruszać do sądu, jeśli nie to powiadomię o tym, że my mamy obowiązek a oni i tak będą musieli do tego sądu iść, bo reprezentują dziecko.
A sam pozew? Normalnie, jak w tego typu sprawach tyle, że odniosę się do faktu, iż dziecko jest w RZ.
~Iza

Napisano: 13 maja 2013, 13:00

dzięki Iza - jedyna się zlitowałaś:)
~danuta

Napisano: 28 maja 2013, 14:55

U nas część rodzin zastępczych powiedziała czy biologiczni płaca, czy mieli płacic, cześc biologicznych sama powiedziała co i jak ( przy zwalnianiu ich z odpłatnosci za pobyt dziecka w pieczy).
Jak, jak bede pisac zostawię ten temat w spokoju.
Napisze od kiedy dziecko jest w pieczy, jakie otrzymuje swiadczenia oraz ze rodzice biologiczni sa obowiązani do utrzymywania dziecka a ponieważ tego nie robią występuje kierownik PCPR bo zastepczy nie chcieli ( u nas nie chciało 100%!)
~Monika

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x