dzien przed turnusem konczy sie orzeczenie z chwila wyslalnia kasy(7 dni przed) jest wazne. czy moge wyslac kase jesli da mi potwierdzenie ze zlozyl wniosek na komisje ?
zgodnie z paragrafem 3 rozporządzenia w sprawie turnusów rehabilitacyjnych warunkiem uczestnictwa w turnusie rehabilitacyjnym jest posiadanie ważnego orzeczenia. Czyli osoba nie może jechać na turnus nie mając ważnego orzeczenia.
ale jesli bedzie mial komisje 3 dni przed turnusem a ja kase musze wyslac 7 dni przed? i wiadomo ze bedzie mial orzeczenie to jest autyzm a nie moze zmienic terminu????wiec na turnusie bedzie orzeczenie tylko czy ja moge wyslac kase? jak orzeczenie koczy sie 30 maja a turnus jest od 1 czerwca?
Idąc w stronę korzyści osoby niepełnosprawnej w tym przypadku poważnej niepełnosprawności, jesli tym bardziej jest to turnus specjalistyczny organizowany raz w roku, zawsze się przed kontrolą obronisz (przynajmniej tak mi się wydaje). Data komisji przed wyjazdem, ja myśle że zaryzykowałbym.
skoro bedzie to orzeczenie to jaki problem? data komisji jest ustalona, orzeczenie na bank bedzie wydane, wiec spokojnie wyslalbym kase. Pamietajcie o indywidualnych przypadkach, to osoby niepelnosprawne! Nie balabym sie kontroli w takim przypadku, bo dla mnie to logiczne i zasadne!