turnus koniec orzeczenia o niepełn. - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 29 kwie 2013, 18:18

dzien przed turnusem konczy sie orzeczenie z chwila wyslalnia kasy(7 dni przed) jest wazne. czy moge wyslac kase jesli da mi potwierdzenie ze zlozyl wniosek na komisje ?
~pcpr

Napisano: 30 kwie 2013, 16:54

zgodnie z paragrafem 3 rozporządzenia w sprawie turnusów rehabilitacyjnych warunkiem uczestnictwa w turnusie rehabilitacyjnym jest posiadanie ważnego orzeczenia. Czyli osoba nie może jechać na turnus nie mając ważnego orzeczenia.
~PCPR

Napisano: 30 kwie 2013, 17:12

Musi zmienić termin wyjazdu.
~ŁG

Napisano: 06 maja 2013, 16:03

ale jesli bedzie mial komisje 3 dni przed turnusem a ja kase musze wyslac 7 dni przed? i wiadomo ze bedzie mial orzeczenie to jest autyzm a nie moze zmienic terminu????wiec na turnusie bedzie orzeczenie tylko czy ja moge wyslac kase? jak orzeczenie koczy sie 30 maja a turnus jest od 1 czerwca?
~pcpr

Napisano: 06 maja 2013, 16:36

To nie będzie orzeczenie jeszcze prawomocne.
~ŁG

Napisano: 06 maja 2013, 17:23

toć w orzeczeniu nowym będzie napisane , że niepełnosprawność istnieje od....
~Jola

Napisano: 06 maja 2013, 17:56

Idąc w stronę korzyści osoby niepełnosprawnej w tym przypadku poważnej niepełnosprawności, jesli tym bardziej jest to turnus specjalistyczny organizowany raz w roku, zawsze się przed kontrolą obronisz (przynajmniej tak mi się wydaje). Data komisji przed wyjazdem, ja myśle że zaryzykowałbym.
~maciek

Napisano: 07 maja 2013, 11:30

konieczna jest zmiana turnusu !!!
pozdrawiam
~ja

Napisano: 09 maja 2013, 12:59

skoro bedzie to orzeczenie to jaki problem? data komisji jest ustalona, orzeczenie na bank bedzie wydane, wiec spokojnie wyslalbym kase. Pamietajcie o indywidualnych przypadkach, to osoby niepelnosprawne! Nie balabym sie kontroli w takim przypadku, bo dla mnie to logiczne i zasadne!
~slyy

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x