ankieta do pracy dyplomowej - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 12 sie 2015, 12:30

Nie można tak pisać, że ta ankieta to kpina- nie wiemy co ankieta bada, jakie założono hipotezy, jaki problem....... Powodzenia na obronie
zzzz

Napisano: 12 sie 2015, 12:55

Dla socjalnego nie powinna mieć znaczenia orientacja seksualna klienta. Gej to też człowiek. To co robi w sypialni to jego prywatna sprawa. Takie osoby mogą nawet w pomocy społecznej pracować ponieważ wykazują kobiece. Są emocjonalne i wrażliwe.
Ares30

Napisano: 12 sie 2015, 13:30

No proszę Cię ;D Gej to gej, nie niesie się z tym żadna cecha. Wtedy lesbijka jest pozbawiona wrażliwości, chamska i prostacka, jak to facet? ;) Mówimy o tolerancji, braku dyskryminacji i jednocześnie opieramy się na stereotypach? Tak to się nie da.

Domyślam się, że chodzi tutaj o pomoc parom homoseksualnym, które z powodu uniemożliwienia im zalegalizowania związku nie mogą otrzymać świadczeń/skorzystać z przywilejów (przez co w pewny sensie są dyskryminowane), które przysługują tradycyjnym parom/rodzinom. Ale ta ankieta jest tak z dykty, że co najwyżej wypytuje pracowników, jaki mają stosunek do homoseksualistów i jeszcze przeplata sam homoseksualizm z takimi parami, a zdanie odnośnie pomocy czy tolerancji można mieć zupełnie inne w stosunku do tych dwóch różnych "zjawisk"!

Nie wiem co ta ankieta ma dowieść, ale wypełniając czułem, jak bardzo miesza i jak jedno pytanie nie wynika z drugiego. Jak to nie jest praca typu byle była, to będzie trudno cokolwiek udowodnić czy też wyciągnąć z tego wartościowe treści.
abc

Napisano: 12 sie 2015, 16:52

Ankieta skopana, całkiem..taka jest prawda.
Można mówić np "O opiece i pomocy społecznej wobec wyzwań współczesności,..tak ? i tu badać np : postawy fachowo pomagających w tym pracowników instytucji pomocowych..i określić przewidywane efekty badań dot. jakości i dostępności usług świaadczonych dla osob o odmiennej orientacji seksualnej..na podstawie prezentowanego światopoglądu ..np.
Ma... wpływ na dostępność i jakość św. usług czy nie? Jest zależnosć czy jej nie ma.?
bez komentarza..
ps. grzech wypełniać. Ocena: 1
Emilka.

Napisano: 12 sie 2015, 22:43

Emilko- NIE OCENIAJ ( to bardzo poważny błąd w pracy pracownika pomocy społecznej)
Poproszono o wypełnienie ankiety a nie o ocenę
zzzz

Napisano: 13 sie 2015, 6:21

masz rację zzzz ...komentarz mój był zbędny..poniosło mnie jak zwykle,;) myślę że dziewczynie może być przykro ..nie prosila o komentarz tylko wypełnienie. Dziękuję za zwrócenie uwagi.
Emilka.

Napisano: 13 sie 2015, 10:55

Może i niektóre pytania mogły niektórych zdziwić ale ciesze się, że ktoś podjął się takiej tematyki w swojej pracy. Nie wiemy co zakładała autorka pracy, ale trzymam kciuki aby wyniki ankiety pomogły w odpowiedzi na nurtujące ją pytania no i powodzenia na obronie :)
socjalny2015

Napisano: 13 sie 2015, 12:22

Nie oceniać? Nie można chwalić ani ganić? Kto tak twierdzi? Lubię fantastykę, to bym się zapoznał...
abc

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x