brak podpisu na wywiadzie - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 07 sie 2015, 14:04

Mam rodzinę 5 osobową, rodzice, troje dorosłych dzieci. 40-letnia córka z zespołem Dawna nie umie pisać, a potrzebuję jej podpisu na wywiadzie do Środowiskowego Domu.
Dodam że nie jest ubezwłasnowolniona, nie jest ustalony opiekun. Rodzice nie robią i nie chcą zrobić nic w tym kierunku.
Proszę o informację, jak postępujecie w takich przypadkach.
Czy wystarczy tylko że odnotuję w wywiadzie że podpis jest niemożliwy, bo niektórzy praktykują odcisk palca.
Rybik

Napisano: 07 sie 2015, 15:12

Niech postawi krzyżyk a ty potwierdzisz , ze t o jej podpis.
opsss

Napisano: 07 sie 2015, 15:15

Czy ktoś ma jeszcze inny pomysł?
Rybik

Napisano: 07 sie 2015, 23:49

Ja piszę, przeczytano osobie z którą przeprowadzono wywiad w obecności ( imię nazwisko osoby przy której był przeprowadzany wywiad) osoba z która przeprowadzono wywiad złożyła podpis w obecności ( imię nazwisko osoby przy której był przeprowadzany wywiad i jej podpis)
Gość

Napisano: 08 sie 2015, 15:48

W żadnym razie odcisk palca.
Ryska

Napisano: 09 sie 2015, 8:04

art 102 ust2
Wredna1

Napisano: 12 sie 2015, 11:28

czyli co mam zrobić jak się osoba nie podpisuje na wywiadzie?
Rybik

Napisano: 12 sie 2015, 12:03

Żadnych krzyżyków, odcisków palca. Pracownik socjalny powinien napisać, że osoba nie potrafi się podpisać, ponadto odczytano jej treść wywiadu z którym się zgadza i wywiad przeprowadzono w obecności matki która może się podpisać.
wwz

Napisano: 12 sie 2015, 12:16

j/w
zzzz

Napisano: 19 sie 2015, 8:16

No właśnie - jak to jest z odciskami palca w takich i podobnych sytuacjach (załóżmy, że klient jest świadomy, ale stan zdrowia nie pozwala na podpis) Można posłużyć się odciskiem czy nie?
Xman

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x