nie- termin 4 miesięcy nie ma tutaj zastosowania. Tym samym osoba może złożyć wniosek po 15 września korzystając z bonusa w postaci braku rezygnacjimmm pisze:do kiedy osoba może zgodnie z art. 25 ustawy złożyć wniosek o szo czy 4 m-ce jak w przypadku zdo
więcej opisałam w tym wątkuMonstr pisze:Mam stąd moja wątpliwość co do okresu przyznania i rozumienia sformowania " w okresie" w opozycji do "na okres"
prawo do specjalnego zasiłku opiekuńczego przysługuje tym osobom w okresie od dnia wejścia w życie ustawy do dnia 31 grudnia 2014 r., na warunkach dotyczących specjalnego zasiłku opiekuńczego określonych w ustawie zmienianej w art. 17, również jeżeli osoby te nie podejmują zatrudnienia lub innej pracy zarobkowej.Monstr pisze:Mam stąd moja wątpliwość co do okresu przyznania i rozumienia sformowania " w okresie" w opozycji do "na okres"
To jest jasne. Rzecz w tym, że SZO jest zależne od dochodu, a w okresie do 31.12.14 mamy dwa okresy zasiłkowe.tosia B pisze:Jeżeli osoba spełnia warunki zawarte w art. 25 to SZO przyznajemy od 15-go maja 2014r. do 31 12.2014r bez potrzeby rezygnacji z zatrudnienia a po 1-szym stycznia już nie potrzebna rezygnacja z zatrudnienia.