mężowi na żonę do30.06.2013r. czy wg ustawy ZDO TA DECYZJA WYGASŁA Z mocy prawa i mąż może ubiegać się o ZDO czy nie przysługuje bo decyzja była wydana do 30.06 pomimo że orzeczenie było dłużej.
Podnoszę temat , bo jestem w straszliwym stresie.
Mam sytuację, że w przeszłości wniosek złożyła żona na męża , potem odmowa , potem SKO i przyznanie , w
-2013 roku decyzja wygasła.
Po szkoleniach ułożyła się taka ścieżka, że te osoby pozostające w małżeństwie mają dostać spłatę, jednak co do kontynuacji zasiłku należy dać jednak odmowę ( ze wzg. na pozostawanie w związku małżeńskim ), niech się odwołują do SKO itd.
Wczoraj spędziłam pół dnia na wyjaśnianie tej sprawy ( i dzisiaj znów ) , gdyż mam takiego zasadniczego klienta , który wszędzie wydzwania i do SKO i do Urzędów Miasta i do Starostwa i podobne wszędzie uzyskuje odpowiedź , że kontynuacja się należy. Pozwoliłam sobie zadzwonić do Swojego SKO, jednak krótko mi powiedzieli, że informacji nie udzielają , zaś w Urzędzie Miasta Pani w trakcie rozmowy zaczęła wątpić w swoją słuszność.
Co wy na to , proszę tylko mnie nie zbywajcie ......
A ja uważam ,że trzeba dać odmowę i niech się odwoła do SKO jak mu przyznaja to wypłacimy .
Mąż Na żonę i odwrotnie nie spęłnia warunków jaki obowiązywał na dzień 31 grudnia 2012r, a że SKO przyznało bo oni działaja na innych prawachgdyby im się należało to nie odsyłalibyśmy do SKO tylko już wtedy przyznalibyśmy świadczenie.