art. 38 wytaczanie powództwa o alimenty - Stare tematy

Strona 2 z 3    [ Posty: 21 ]

Napisano: 26 mar 2013, 13:00

chciałam wznowić wątek. czy mogłabym prosić o procedurę z jaką podchodzicie do sprawy?
~krysia

Napisano: 24 kwie 2013, 14:25

podnoszę
~zsd

Napisano: 14 mar 2014, 15:56

chciałam wznowić wątek. czy mogłabym prosić o procedurę z jaką podchodzicie do sprawy?
~p

Napisano: 14 mar 2014, 16:29

ja już wystąpiłem z wszystkimi pozwami za 2012r. i mam wszystkie wyroki lub ugody
kwoty zasadzonych alimentów to zazwyczaj 50 zł
teraz zabawa z klauzulami wykonalnosci i pisaniem wnioskow egzekucyjnych bo przeciez r. biologiczni nie płacą
~Tomasz

Napisano: 14 mar 2014, 16:58

1. Czy braliście wszystkie dzieci z pieczy tj umieszczone na waszym terenie, czy dzieci umieszczone w innych powiatach?
2. Co jest składane razem z wnioskiem?
~p

Napisano: 14 mar 2014, 17:00

1. Czy braliście wszystkie dzieci z pieczy tj umieszczone na waszym terenie, czy dzieci umieszczone w innych powiatach?
2. Co jest składane razem z wnioskiem?
~p

Napisano: 16 mar 2014, 2:38

do Tomasza
możesz mi wyjaśnić bo nie zrozumiałam - piszesz tytuły wykonawcze do urzędu skarbowego żeby w drodze egzekucji ściągali alimenty od rodziców biologicznych?
Czy to nie rodzina zastępcza powinna dać sprawę do komornika o ściąganie alimentów?
a co z odpłatnością za pobyt dziecka w pieczy?
~Magda

Napisano: 17 mar 2014, 9:43

piszę ale do komornika bo niestety sąd w większości przypadków wydaje klauzule wykonalności na \"pcpr\" ... a w tych przypadkach co klauzula jest na rodzine zastępczą to przecież 3eba im pomóc...
a co do dzieci to tylko te nasze dzieci na naszym terenie brałem
~Tomasz

Napisano: 17 mar 2014, 22:49

Tomasz dzięki za odpowiedź. A czy zajmujesz się odpłatnością rodziców biologicznych? pozdrawiam
~Magda

Napisano: 18 mar 2014, 9:44

niestety głównie tym tematem, a jak wiesz jest on pracochłonny i mało interesujący
~Tomasz

Strona 2 z 3    [ Posty: 21 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x