art. 38b ustawy - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 29 kwie 2016, 10:59

Witam,
proszę odpowiedzcie jak jest w Waszych jednostkach jeśli chodzi o realizację art. 38b ustawy o wrispz - kto u Was jest upoważniony do kontroli?
nad samym organizatorem kontrolę sprawuje zarząd? czy jeśli zarząd upoważnił kierownika pcpr to on sprawuje już osobiście kontrolę nad rodzinami zastępczymi? bo zgodnie z ww. art. nie może on (kierownik) wyznaczyć do kontroli rodzin osoby zatrudnionej w pcpr ("osobami upoważnionymi nie mogą być pracownicy kontrolowanych jednostek") - jak to jest u Was?
ppcpr11

Napisano: 29 kwie 2016, 11:48

Może ja źle czytam ten przepis ale po mojemu to chodzi o kontrolowanie organizatora pieczy, a nie rodzin zastępczych. Tak rozumiejąc ten zapis - zapis, że sami siebie kontrolować nie możemy jest logiczny.

Nie wiem co byś chciał/a kontrolować u rodzin zastępczych???
iwa27
Awatar użytkownika
Referent
Od: 10 wrz 2014, 13:21
Zajmuję się:

Napisano: 30 kwie 2016, 15:05

do IWA27: w przepisie tym chodzi również o kontrolowanie rodzin zastępczych. to, co mamy prawo u RZ kontrolować jest przecież określone w powołanym artykule, a my sami wewnętrznie możemy doprecyzować to zarządzeniem.
nieczytelne natomiast jest stwierdzenie czy pracownik pcpr może być upoważniony do kontroli rodzin zastępczych czy powinien to robić bezpośrednio dyrektor pcpr? czytając dosłownie to chyba pracownik nie może tego robić.
ppcpr11

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x