Profroma - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 04 maja 2016, 20:42

Czy my jako pracownicy mozemy potwierdzic za zgodnosc z oryginalem zlecenie do faktury proforma?
Pcpr go

Napisano: 04 maja 2016, 22:19

zlecenie powinien sklep realizujący potwierdzić je za zgodność z oryginałem
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 05 maja 2016, 8:00

Sprzedawcy maja problem z podbiciem , skoro faktura proforma oraz widzę oryginał zlecenia to mogę podbic
PPCPR GO

Napisano: 05 maja 2016, 8:11

nie wiem jak to jest u Ciebie, ale do nas jak człowiek przychodzi z wnioskiem, fakturą proforma i kopią zlecenia, to jest ona poświadczona przez sklep (oryginał zostaje u sprzedawcy do czasu realizacji faktury, my nie widzimy oryginału), później jak wnioskodawca ma już fakturę zakupu, dostarcza do nas kopię zrealizowanego zlecenia (również sklep podbija za zgodność, ponieważ oryginał jest odsyłany do NFZ i my również go nie widzimy)
a poza tym, masz napisane w rozporządzeniu:
"§ 11.
4. Do wniosku dołącza się:
(...)
2) w przypadku zaopatrzenia w przedmioty ortopedyczne i środki pomocnicze:
a) fakturę określającą cenę nabycia z wyodrębnioną kwotą opłacaną w ramach ubezpieczenia zdrowotnego oraz kwotą udziału własnego lub inny dokument potwierdzający zakup, wraz z potwierdzoną za zgodność, przez świadczeniodawcę realizującego zlecenie, kopią zrealizowanego zlecenia na zaopatrzenie w przedmioty ortopedyczne i środki pomocnicze, albo(...)"
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor

Napisano: 05 maja 2016, 11:10

U nas są przypadki, że na pieluchomajtki przynoszą oryginał zlecenia, wtedy tez nie możemy sami podbić?
olo
Stażysta
Od: 03 mar 2016, 15:52
Zajmuję się:

Napisano: 05 maja 2016, 11:42

olo pisze:U nas są przypadki, że na pieluchomajtki przynoszą oryginał zlecenia, wtedy tez nie możemy sami podbić?
jak dla mnie, to jak podbijesz to się chyba nic złego nie stanie i nie ma to żadnego wpływu na realizację/wypłatę; a co powie typek z kontroli, który trzyma się ściśle litery prawa i słowo w słowo sprawdza z przepisami, to nie wiem, jak dla mnie byłby to błahy zarzut
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor

Napisano: 05 maja 2016, 11:57

Miałam przypadek ze sklep nie chciał podbić, nawet nie wpisał terminu przyjęcia do realizacji
PCPR

Napisano: 05 maja 2016, 12:28

PCPR pisze:Miałam przypadek ze sklep nie chciał podbić, nawet nie wpisał terminu przyjęcia do realizacji
ale to nie Twoja sprawa do załatwienia, tylko wnioskodawcy, jak nie może to niech zmieni sprzedawce
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor

Napisano: 06 maja 2016, 9:09

U nas jak była kontrola wprost z Warszawy, to znaleźli jedną FV ze zleceniem bez daty przyjęcia do realizacji i wpisali to na listę błędów. Dlatego zawsze pilnujemy aby to sklep, sprzedawca wypełnił dokładnie to pole na zleceniu. Nigdy nie wypisujemy sami.
Ostatnio zmieniony 06 maja 2016, 11:42 przez wolfnash, łącznie zmieniany 1 raz.
wolfnash
Awatar użytkownika
Referent
Od: 02 mar 2016, 10:36
Zajmuję się: Rehabilitacja społeczna, WTZ, AS i wszytko co dorzucą w tym zakresie.

Napisano: 06 maja 2016, 11:03

Ups...nie przykładałam się do tej pory do analizowania tych zleceń... :shock:
PCPR1

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x