AS - C2 - Aktywny Samorząd

Strona 2 z 6    [ Posty: 55 ]

Napisano: 14 wrz 2016, 12:58

A z czego wynika ten zapis? Bo wg niego musimy czekać, aż minie np. gwarancja na dofinansowany joystick, a dopiero potem możemy przyznać na akumulatory.
Kola

Napisano: 14 wrz 2016, 13:52

mam taki sam zapis w umowie jak Mixi tzn Umowę zawiera się do czasu upływu okresu gwarancji na przedmiot objęty dofinansowaniem a wynika on z Kierunków.... z ust. 21 pkt 5 litera b (...) gwarancji dotyczącej przedmiotu dofinansowanego uprzednio ze środków PFRON (..) czyli jeśli mam np w tym roku dofinansowanie do akumulatorów i joystika to zazwyczaj gwarancja na akumulatory to 6mc na joystik powiedzmy 1 rok więc czekamy na upływ dłuższej karencji i dopiero wówczas może starać się ponownie o dofinansowanie do innych elementów albo tych samych w ramach utrzymania sprawności technicznej wózka
ewaaa

Napisano: 14 wrz 2016, 13:59

Rozumiem, ale z czego wynika ten zapis - czy to są wytyczne PFRON-u, czy Wasz wymysł? Bo ja mam informację z naszego oddziału, że możemy przyznać w tym roku na akumulatory, nawet jeśli gwarancja na zeszłoroczny joystick nie upłynęła.
Kola

Napisano: 14 wrz 2016, 14:04

Co jest przedmiotem dofinansowania - czy wózek elektryczny, czy dana część np. akumulatory???
Kula

Napisano: 14 wrz 2016, 16:50

z tego co piszesz rozumiem że nie upłynęła karencja umowy na wózek a wnioskodawca złożył w tym roku wniosek na utrzymanie sprawności technicznej wózka więc jeśli na akumulatory gwarancja już minęła to możesz mu przyznać dofinansowanie w tym roku pomimo że obowiązuje gwarancja na inne elementy, ten zapis o którym wspomniałam powyżej uwzględniamy właśnie w umowach na utrzymanie sprawności technicznej wózka i jest wiążący jeśli w przyszłym roku ponownie złoży wniosek na C2 np na joystick na który nie będzie już obowiązywała gwarancja ale będzie ona obowiązywać jeszcze na te akumulatory dofinansowane w tym roku wtedy wniosek zostanie rozpatrzony negatywnie
mam nadzieje że udało mi się to w miarę obrazowo wyjaśnić ;-)
ewaaa

Napisano: 15 wrz 2016, 7:25

Dzięki za odpowiedź. Wychodzi na to, że źle interpretowaliśmy zapisy programu. Bo nam ciągle mówiono, że musi upłynąć gwarancja na część, o którą wnioskują w danym roku... :(
Kola

Napisano: 15 wrz 2016, 8:20

Mixi pisze:U nas mamy taki zapis w umowie:

Umowę zawiera się do czasu upływu okresu gwarancji na przedmiot objęty dofinansowaniem*.

*Po upływie tego terminu wnioskodawca może ponownie ubiegać się o dofinansowanie w ramach tego zadania. W przypadku kilku przedmiotów pomocy z różnymi okresami gwarancji, termin obowiązywania umowy wyznacza najdłuższy okres gwarancji.
O widzisz. Pozwól, że wykorzystam ten zapis w swojej umowie na C2, bo własnie ją przygotowuję.
PCPR1

Napisano: 15 wrz 2016, 10:05

jakoś nie mogę doczytać tego co piszecie :) podam przykład będzie jaśniej dla mnie:

"jeśli w tamtym roku dofinansowaliśmy naprawę silnika, na który jest rok gwarancji (data zakupu 18.11.15r,), to czy w tym możemy przyznać na zakup akumulatorów?"
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 15 wrz 2016, 10:21

Z tego co piszecie to wynika, że nie można..
Ale ja tego nie rozumiem? Bez tych akumulatorów ten wózek jest niesprawny, kwota dofinansowania wynosi tylko 2000 zł, przez rok ten wózek jest eksploatowany, teraz psują się akumulatory nie rozumiem dlaczego mam nie przydzielić tego dofinansowania skoro ktoś nie ma na to gwarancji itp.
ala56

Napisano: 15 wrz 2016, 10:25

Chodzi o sytuację, kiedy ktoś np. w roku 2015 miał dofinansowanie do naprawy silnika, a teraz wnioskuje o akumulatory. Z tego, co piszą wynika, iż musi upłynąć gwarancja na naprawę silnika, a dopiero potem może wnioskować o akumulatory. Ja do tej pory patrzyłam tylko na to, czy na daną wnioskowaną część jest jeszcze gwarancja (akumulatory) i nie zwracałam uwagi, że naprawa silnika z zeszłego roku jest jeszcze na gwarancji. Jak się okazuje jest to błędne :(
Kola

Strona 2 z 6    [ Posty: 55 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x