Jeśli student nabył orzeczenie o lekkim stopniu niepełnosprawności w trakcie trwania studiów, po pierwszym roku, może ukończyć daną formę kształcenia (w przypadku 5 czy trzyletnich studiów), a w przypadku nauki trwającej jeden rok - po pierwszym semestrze.
a co w przypadku studentka, nauka trwa 3 semestry, pierwszy zaliczył i po ukończeniu pierwszego zmieniono mu na lekki. może ukończyć szkołę? czy powinno być to proporcjonalne? np. w trakcie drugiego powinien mieć zmienione?
AS II
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
Re: AS II
27. Jeżeli z treści orzeczenia, o którym mowa w ust. 26 będzie wynikać, iż Beneficjent pomocy nie spełnia warunku uczestnictwa w programie dotyczącego stopnia niepełnosprawności (przestał być osobą niepełnosprawną w sensie prawnym lub posiada orzeczony lekki stopień niepełnosprawności ale nie spełnia warunku wskazanego w ust. 24 pkt 2 wysokość dofinansowania obniża się proporcjonalnie do liczby dni, w których Beneficjent pomocy nie spełniał tego warunku.
tak mówią zasady, ale ja dla pewności zdzwoniłbym do PFRON Warszawa (pani Poręba Małgorzata), w zasadach mówią o rocznej szkole, Ty masz 1,5 roczną i czy dla PFRON będzie to samo, nie wiem, trzeba dopytać
tak mówią zasady, ale ja dla pewności zdzwoniłbym do PFRON Warszawa (pani Poręba Małgorzata), w zasadach mówią o rocznej szkole, Ty masz 1,5 roczną i czy dla PFRON będzie to samo, nie wiem, trzeba dopytać
- Tomasz1981
- Inspektor
- Kontakt:
ale co ci Poręba odpisała? żeby proporcjonalnie wyliczyć? jeśli tak, to tak zrób i jeśli masz już interpretacje z Warszawy to nie pytaj tutaj
, ponieważ ważniejsze jest to co Ci PFRON Warszawa odpisał, niż co my tu na forum będziemy gdybać

- Tomasz1981
- Inspektor
- Kontakt:
no to jak tak Ci odpisała, to musisz proporcjonalnie mu dać
Oprócz AS II - Aktywny Samorząd przeczytaj również:
Moduł II - student nie ukoczył MGR
AS - PILNE
Moduł II - czas umowy
studenci z AS
AS MODUŁ II -orzeczenie