Moduł II

ODPOWIEDZ
martaaa

Moduł II

Post autor: martaaa »

Jeśli student po raz entej kontynuuje naukę w szkole policealnej (podejrzewam, że nie ma matury i nie może podjąć stopień wyżej), ale zupełnie inny kierunek od poprzedniego, to czy dodatek takiej osobie należy się?
Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
Kontakt:

Re: Moduł II

Post autor: Tomasz1981 »

jak nie ma matury to chyba do szkoły policealnej nie może chodzić (bo tam wymagane jest średnie wykształcenie, ale może się nie znam)

a dodatek się należy, jeśli poprzednie szkoły policealne ukończył (poproś o świadectwo), jeśli przerwał i zaczynał od nowa inną szkołę/kierunek to wtedy się nie należy
martaaa

Dzięki Tomasz, wiedziałam, że mogę na Ciebie liczyć. Sądziłam, że jak dofinansowany znów będzie ten sam rok, ale inny kierunek to już nie należy się. Z tymi świadectwami dobry domysł.
a co w przypadku - mam studentkę, I rok dofinansowany ze środków PFRON, przerwała naukę i zaczęła inny kierunek,wiadomo od I roku - należy jej się dodatek?
PCPR-T

Post autor: PCPR-T »

Jak nie ma matury, to do policealnej może chodzić, nie może chodzić do pomaturalnej...

A studentka, która otrzymała już raz dofinansowanie za 1 rok studiów, nie może dostać ponownie za to samo (mimo, że inny kierunek) dodatku.
martaaa

no właśnie do policealnej może. jak więc ukończyła szkołę policealną, jakiś tam kierunek, to może ponownie rozpocząć od I roku tak? bez utraty dodatku?
martaaa

znalazłam odpowiedz w piśmie z dnia 15.04.2016 roku.
Dzięki
ODPOWIEDZ