Moduł I - dojazd ekspert PFRON - Aktywny Samorząd

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 21 paź 2016, 14:28

Witam
tak zmieniając temat Modułu II zwracam się z zapytaniem odnośnie jak rozliczacie kwestie dofinansowania dojazdów do eksperta PFRON ? jak to uwzględniacie w umowach? na podstawie oświadczeń ? wymagacie faktur na paliwo jak ktoś jechał własnym samochodem?
z góry dziękuje za pomoc
ewaaa

Napisano: 21 paź 2016, 14:42

u nas na oświadczenie
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 21 paź 2016, 14:55

ale liczycie z kilometra ? wypłacacie po podpisaniu umowy? czy po drugiej wizycie ? a co jeśli będzie ona np w lutym?
ewaaa

Napisano: 21 paź 2016, 21:56

wypłacamy tyle ile wnioskował, więc wypłata idzie do końca stycznia, później on rozlicza się z nami oświadczeniem, w którym podaje ilość kilometrów, my rozliczamy wg przelicznika (poniżej), jeśli po przeliczeniu okazuje się że za dużo wypłaciliśmy to nam kasę zwracają

przelicznik:
Obecnie obowiązujące stawki za jeden kilometr przebiegu pojazdu do celów pojazdów służbowych niebędących własnością przedsiębiorcy wynoszą:
- dla samochodu osobowego:
a) o pojemności skokowej silnika do 900 cm3 - 0,5214 zł,
b) o pojemności skokowej silnika powyżej 900 cm3 - 0,8358 zł,
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 24 paź 2016, 7:54

My też wypłacamy na podstawie oświadczenia o km plus dajemy druk "delegacji" - wypłacamy po wizycie u Eksperta, a drugą wizytę...opłacają sobie sami, bo np w tym roku II wizyta ubiegłorocznego wnioskodawcy była dopiero w lipcu. Jak mi pani z PFRONu zaczęła tłumaczyć, co ja będę musiała robić (mieszanie w sprawozdaniach z dwóch lat), to stwierdziłam, ze dla 20 kilku zł - nie warto! Ewentualnie, gdyby wnioskodawca drążył temat, wypłacilibyśmy ze swoich środków.
Powiem więcej, żeby tylko nie musieć robić tych zmian w sprawozdaniach, to sama dałabym mu kasę :lol:
PCPR

Napisano: 24 paź 2016, 9:20

Dziękuje za pomoc
a teraz jeszcze jedno pytanie liczycie też udział własny jeśli chodzi o dojazd?
ewaaa

Napisano: 24 paź 2016, 9:25

ewaaa pisze:Dziękuje za pomoc
a teraz jeszcze jedno pytanie liczycie też udział własny jeśli chodzi o dojazd?
Nie.
PCPR-T

Napisano: 24 paź 2016, 10:16

Tomasz1981 pisze:wypłacamy tyle ile wnioskował, więc wypłata idzie do końca stycznia, później on rozlicza się z nami oświadczeniem, w którym podaje ilość kilometrów, my rozliczamy wg przelicznika (poniżej), jeśli po przeliczeniu okazuje się że za dużo wypłaciliśmy to nam kasę zwracają

przelicznik:
Obecnie obowiązujące stawki za jeden kilometr przebiegu pojazdu do celów pojazdów służbowych niebędących własnością przedsiębiorcy wynoszą:
- dla samochodu osobowego:
a) o pojemności skokowej silnika do 900 cm3 - 0,5214 zł,
b) o pojemności skokowej silnika powyżej 900 cm3 - 0,8358 zł,
Tomasz1981 a mogę prosić o wzór umowy? ;-) do tej pory nikt u mnie nie wnioskował o zwrot kosztów na dojazd
ewa508575@op.pl
z góry dziękuje
ewaaa

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem