AS - D - ponawiam pytanie - Aktywny Samorząd

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 25 paź 2016, 7:56

Ponawiam pytanie, bo muszę przygotować przelew i nie jestem pewna czy mogę to wszystko rozliczyć?
Chciałam mianowicie potwierdzić - jeśli mam wyszczególnione w opłatach za wrzesień, oprócz pobytu, jedzenia, jeszcze ubezpieczenie, książki, komitet, składki grupowe, to na pewno mogę, to rozliczyć?
PCPR1

Napisano: 25 paź 2016, 8:24

No, niestety nie można rozliczać ubezpieczenia, książek itp., tylko pobyt i wyżywienie.
janka1

Napisano: 25 paź 2016, 8:27

Tlko pobyt dziecka w przedszkolu bez żadnych dodatkowych opłat.
pcpr s

Napisano: 25 paź 2016, 8:29

rozliczyć można koszty opieki nad osobą zależną, czyli opłatę za pobyt dziecka w przedszkolu (nie ma szczegółowo wyjaśnionego tego pojęcia w przepisach), u nas dopłacamy do kosztów pobytu i jedzenia
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 25 paź 2016, 9:55

Tomasz1981 pisze:rozliczyć można koszty opieki nad osobą zależną, czyli opłatę za pobyt dziecka w przedszkolu (nie ma szczegółowo wyjaśnionego tego pojęcia w przepisach), u nas dopłacamy do kosztów pobytu i jedzenia
O kurcze, właśnie dlatego, że nie ma definicji opłaty za pobyt dziecka w przedszkolu - wypłacaliśmy wszystko, bo w końcu są to takie opłaty. Zresztą wydaje mi się, ze kiedyś było jakieś wyjaśnienie, że można za to płacić. A teraz zrobiło mi się gorąco... :roll:
PCPRz

Napisano: 25 paź 2016, 9:59

PCPRz pisze:
Tomasz1981 pisze:rozliczyć można koszty opieki nad osobą zależną, czyli opłatę za pobyt dziecka w przedszkolu (nie ma szczegółowo wyjaśnionego tego pojęcia w przepisach), u nas dopłacamy do kosztów pobytu i jedzenia
O kurcze, właśnie dlatego, że nie ma definicji opłaty za pobyt dziecka w przedszkolu - wypłacaliśmy wszystko, bo w końcu są to takie opłaty. Zresztą wydaje mi się, ze kiedyś było jakieś wyjaśnienie, że można za to płacić. A teraz zrobiło mi się gorąco... :roll:
ja rozliczałam wszystko pisałam do PFRONu jeszcze w 2012 r i dostałam odpowiedź że w ramach tego zadania możemy dofinansować wszelkie koszty związane z pobytem dziecka w przedszkolu ( zapytanie dotyczyło komitetu rodzicielskiego) oczywiście w ramach maksymalnej kwoty dofinansowania uwzględniając udział własny, skoro Wnioskodawca płaci za materiały czy komitet w przedszkolu to traktowałam to jako koszty związane z pobytem dziecka w tej placówce
ewaaa

Napisano: 25 paź 2016, 10:09

dlatego w sprawach niejasnych zawsze trzeba pytać PFRON a na forum, jak widać, nie zawsze można uzyskać poprawną odpowiedź

ewaaa jak masz te odpowiedź to wklej ją tutaj, dziewczyna będzie miała podkładkę
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor

Napisano: 25 paź 2016, 10:35

Tomasz1981 pisze:dlatego w sprawach niejasnych zawsze trzeba pytać PFRON a na forum, jak widać, nie zawsze można uzyskać poprawną odpowiedź

ewaaa jak masz te odpowiedź to wklej ją tutaj, dziewczyna będzie miała podkładkę
jak zwykle nikt z nas nie ma pewności, że coś "robi" poprawnie i pomimo tego, że mam jakieś wyjaśnienie nigdy nie wiem jak "podejdzie" do tego kontrolujący zresztą już na podstawie wymiany informacji widzimy, że Oddziały też różnie interpretują "niejasności"
jak tylko znajdę to wyjaśnienie to postaram się je wkleić
ewaaa

Napisano: 25 paź 2016, 11:16

dlatego po wszelkie wyjaśnienia nie do oddziałów tylko do PFRON Warszawa
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor

Napisano: 08 lis 2016, 12:39

Co się dzieje ze skrzynka As-a? Od dłuższego czasu nie mogę uzyskać odpowiedzi w sprawie tego przedszkola, a wysłałam już chyba 5 ponawiających pytanie e-maili? Jak my mamy właściwie realizować program, jak nie ma pomocy "ze źródła"?! :evil:
PCPRz

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x