PCPR-T pisze:A nie wystarczy (podane punkty akurat w moich umowach są takie):
"6. Przekazanie dofinansowania nastąpi w formie zaliczki lub na podstawie złożonych dokumentów finansowych potwierdzających wniesienie opłaty za naukę (czesne), przelewem na rachunek bankowy, o którym mowa w ust. 8, w dwóch transzach:
1) pierwsza transza w wysokości 80% czesnego, tj .... (tu podajemy kwotę) – po zawarciu umowy dofinansowania,
2)druga transza w wysokości 20% czesnego, tj .... (tu podajemy kwotę) oraz dodatek na pokrycie kosztów kształcenia w wysokości ..... (kwota) – po przekazaniu Realizatorowi programu informacji o zaliczeniu semestru/półrocza objętego dofinansowaniem lub po złożeniu zaświadczenia ze szkoły/uczelni, że Wnioskodawca uczęszczał na zajęcia zgodnie z planem/programem nauki/studiów, a w przypadku przewodu doktorskiego, po złożeniu zaświadczenia, że Wnioskodawca realizuje przewód doktorski zgodnie z przyjętym harmonogramem.
To ja tak na szybko, ale pewnie trzeba bardziej coś pokombinować. Na pewno będę musiała przyznana kwotę podzielić na czesne i dodatki, bo do tej pory pisałam ogólną kwotę przyznaną, w specyfikacji miałam pokazane rozbicie.
Gorzej, jak nie dostaniemy całej wnioskowanej kwoty i trzeba będzie bawić się w przeliczenia czesnego na inne procenty!
jesteś wielkiTomasz1981 pisze:w załączeniu podaje umowy, jakie opracowała moja koleżanka, ale zastrzegam, że nie były one jeszcze omawiane ani przeglądane przez naszego radcę prawnego (z nim umówieni jesteśmy na przyszły tydzień - czwartek); jak się komuś chce przejrzeć i wnieść uwagi to zapraszam do lektury