As - Moduł II - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 08 gru 2015, 9:12

Pilnie potrzebuję Waszej pomocy!!! :?:
Student w poprzednim roku był na 2 roku 3 semestrze. Teraz złożył wniosek na 3 rok 4 semestr (tak wpisał na wniosku), dopiero teraz zobaczyłam, że na zaświadczeniu z uczelni ma 2 rok 3 semestr. Zadzwoniłam dopytać, o co chodzi. Mówi, ze jest na urlopie dziekańskim, ale jeździ na zajęcia. Na zaświadczeniu nie ma również zaznaczonego, żeby miał przerwę w nauce. Poprosiłam o dodatkowe zaświadczenie z uczelni i jest tam zapis:
"Obecny status aktywności słuchacza: Urlop z realizacją kursów".
Ja tego nie rozumiem! Studiuje, czy nie studiuje? To jest powtarzanie roku, czy o co chodzi?

Dalibyście dofinansowanie (tylko o dodatek stara się)? Proszę, podpowiedzcie, bo umowę muszę pisać, a tu taki zonk!! :evil:
PCPR

Napisano: 08 gru 2015, 10:30

Moim skromnym zdaniem, jeśli zaświadczenie dotyczy poprzedniego semestru to nie można wypłacić dofinansowania bo to dość jasno wynika z naszych niejasnych przepisów. Inaczej sprawa wyglądałaby, gdyby starał się o zwrot za czesne, wtedy miałbym wątpliwości.
Marcinpcpr.

Napisano: 08 gru 2015, 10:39

ja bym nie dał, w końcu to ten sam semestr nauki za który już dostał dofinansowanie
pcprkolb

Napisano: 08 gru 2015, 10:50

A teraz jeszcze bardziej mi utrudnili... Dzwoniłam na uczelnię i dowiedziałam się, że jest na dziekance, ale realizuje niektóre zajęcia z kolejnego semestru, z tym, że nie mogą mu wpisać, że jest na kolejnym roku, bo jest...na dziekance. Zapytałam, co będzie miał wpisane na następnym semestrze (bo niby dziekanka jest na pół roku wzięta)? Nie może mieć wpisane, że kolejny - 5 semestr, bo semestr letni nie może być semestrem 5 8-) W kolejnym semestrze będzie w ogóle bez wpisu :?:
PCPR

Napisano: 08 gru 2015, 11:20

ja bym się bardzo nie przejmował, skoro powiedzieli że jest na urlopie dziekańskim to bym napisał odmowę powołując się na: Zgodnie z ust. 22 pkt 20 dokumentu pn. „Kierunki działań i warunki brzegowe (…)” w 2015 roku obowiązuje następująca definicja przerwy w nauce – należy przez to rozumieć przerwę w kontynuowaniu nauki, w trakcie której osoba niepełnosprawna nie ponosi kosztów nauki, np. urlop dziekański, urlop zdrowotny;
pcprkolb

Napisano: 08 gru 2015, 12:30

pcprkolb pisze:ja bym się bardzo nie przejmował, skoro powiedzieli że jest na urlopie dziekańskim to bym napisał odmowę powołując się na: Zgodnie z ust. 22 pkt 20 dokumentu pn. „Kierunki działań i warunki brzegowe (…)” w 2015 roku obowiązuje następująca definicja przerwy w nauce – należy przez to rozumieć przerwę w kontynuowaniu nauki, w trakcie której osoba niepełnosprawna nie ponosi kosztów nauki, np. urlop dziekański, urlop zdrowotny;
dokładnie
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 08 gru 2015, 15:34

Dokładnie na to chciałam się powołać, ale zastanawiające jest to jego uczęszczanie na część zajęć. Wrzuciłam pytanie na skrzynkę AS-a. Podzielę się odpowiedzią.
PCPR

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x