dopłaty do ortopedycznych na koniec roku - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 09 gru 2015, 12:22

Mamy dość nietypową sytuację. Ponieważ dostaliśmy niewielkie pieniądze na ortopedyczne zrobiliśmy dość spore ograniczenia, no i teraz końcem roku wystarczyło kilka rezygnacji z dużego sprzętu i zostaje nam kilka ładnych tysięcy. Czy kiedykolwiek mieliście taką sytuację i co zrobiliście z kasą? czy robiliście jakieś dodatkowe dopłaty np. do wózków, aparatów. Szkoda kasy zwrócić, dlatego szukamy sensownego rozwiązania zgodnego z przepisami. Na inne zadania nie bardzo można przenieść kasę bo jest koniec roku i sesja też jest późno zaplanowana. Będę wdzięczna za podpowiedzi.
lechu12

Napisano: 09 gru 2015, 12:39

Rozumiem, że nie macie już żadnych wniosków do wypłaty?
Zadzwoń do firm od aparatów słuchowych (tych, co zwykle dają Wam faktury) i zapytaj, czy nie mają złożonych u siebie wniosków ludzi, którzy będą chcieli skorzystać z dofinansowania u Was.
PCPR

Napisano: 10 gru 2015, 13:54

Łóżka rehabilitacyjne. U nas by sie znalazło wielu chętnych. Trzeba podzwonić po ludziach....
Gość

Napisano: 11 gru 2015, 9:25

Mieliśmy kiedyś podobną sytuację. W PFRON dowiedziałam się, że nie można drugi raz rozpatrzyć wniosku i dofinansować jeszcze raz tego samego wniosku ( chodzi o wnioski, kiedy np. wypłacało się tylko część ). Pozostaje Wam oddać kasę, albo przenieść na inne zadanie.
Ja12

Napisano: 11 gru 2015, 10:53

Dziękuję za rady. Aparaty idą u nas na bieżąco, łóżka akurat mamy w barierach, jak pech to pech.. Zastanawialiśmy się nad tymi dopłatami ale skoro nie można to pewnie zwrócimy kasę. No chyba żeby te osoby jeszcze raz złożyły wniosek o dodatkową dopłatę (nie wszystkie oczywiście bo to niewykonalne w grudniu, ale jakaś grupa), może to by przeszło, jak myślicie?
lechu12

Napisano: 11 gru 2015, 11:01

I jeszcze jedno pytanie mam.. czy w uchwale macie zrobiony podział środków pomiędzy barierami architektonicznymi, technicznymi i w komunikowaniu? czy macie jedną pulę na bariery?
lechu12

Napisano: 11 gru 2015, 13:21

W uchwale, to my w ogóle mamy podział jedynie na rehabilitację zawodową (dla PUP)i społeczną (PCPR, WTZ). To jest raczej źle, ale od zawsze był jedynie taki podział. Później już u siebie dzielimy na poszczególne zadania i przesuwamy tę kasę ile wlezie, tak żeby wydać ;)
Jak sobie pomyślę o kontroli, to mam ciarki...
PCPR

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x