Witam,
mam studentkę, której uczelnia w zaświadczeniu wykazała, iż otrzymuje stypendium specjalne i moje pytanie brzmi czy w związku z tym mam jej obniżyć czesne o to stypendium? Nigdzie w zasadach nie jest to opisane. Z góry dziękuję.
AS Moduł II stypendium specjalne
Re: AS Moduł II stypendium specjalne
Chyba nie... Czesne obniżamy tylko przy osobach zatrudnionych (i to w konkretnych sytuacjach) i jeśli jest drugi lub kolejny kierunek w danym roku.
chyba że stypendium idzie na poczet czesnego to bym obniżył
Nie dopowiedziałam wcześniej, ale faktycznie, jeśli z tego stypendium jest opłacone czesne ("oficjalnie"), to wtedy obniżamy.
Ja miałam przypadek, że dziewczyna, mimo mojego dopytywania, była przekonana, że dostaje stypendium "na czesne", więc kazałam jej obniżać kwoty wnioskowane. Po dwóch semestrach dogadała się z kimś na uczelni i faktycznie okazało się, że ma stypendium dla osoby niepełnosprawnej, ale to nie jest tak, że jej od razu odliczali kasę na czesne.
Ja miałam przypadek, że dziewczyna, mimo mojego dopytywania, była przekonana, że dostaje stypendium "na czesne", więc kazałam jej obniżać kwoty wnioskowane. Po dwóch semestrach dogadała się z kimś na uczelni i faktycznie okazało się, że ma stypendium dla osoby niepełnosprawnej, ale to nie jest tak, że jej od razu odliczali kasę na czesne.
Oprócz AS Moduł II stypendium specjalne - Stare tematy przeczytaj również:
Moduł II powtarzanie semestru
wynagrodzenie pogotowie
stowarzyszenie
pełnoletni wychowanek w placówce
Na jaki okres pomoc kontynuowanie nauki
Obszar A2
as obszar D
przesunięcia w ramach zadań z algorytmu
Projekty EFS
Likwidacja barier architektonicznych
AS Moduł II-potwierdzenie w PFRON