Witam,
Mam pytanie odnośnie wypłacania wynagrodzenia dla rodzin zawodowych pełniących funkcję pogotowia, mam podstawę wynagrodzenia 3.000zł i np. od 15.09.2015r. przebywa w pogotowiu więcej niż 3 dzieci, czy dodatek 20% o którym mowa w art. 85 ust. 5 ustawy gdy przebywa w pogotowiu więcej niż 3 dzieci przez okres powyżej 10 dni liczy się też proporcjonalnie do liczby dni pobytu dziecka w rz.
wynagrodzenie pogotowie
Re: wynagrodzenie pogotowie
miałam podobną sytuację, czyli 4 dzieci np. od połowy miesiąca. Przyznałam dodatek proporcjonalnie do dni pobytu 4 dziecka , bo dopiero od tego dnia w rodzinie przebywa więcej dzieci
Witam!
Uważam, że dodatek powinien być płacony w całości, bo przecież wystarczy by dzieci powyżej trójki było w pogotowiu przez co najmniej 10 dni w miesiącu, a to oznacza, że ustawa zakłada właśnie taką sytuację, o której Maju pisałaś, nie ma innego zapisu w ustawie by ten dodatek dzielić na dni tak jak np. świadczenie na miesięczne utrzymanie dziecka w rodzinie zastępczej - ten 1.000 zł. Jeśli dziecko jest w pogotowiu przez niecały miesiąc, to wówczas ten tysiąc złoty jest rozliczany proporcjonalnie do liczby dni, przez które dziecko pozostaje w pogotowiu, ma to bowiem odzwierciedlenie dokładnie doprecyzowane w ustawie o wspieraniu rodziny i systemie pieczy zastępczej.
Pozdrawiam cieplutko
Danuta
Uważam, że dodatek powinien być płacony w całości, bo przecież wystarczy by dzieci powyżej trójki było w pogotowiu przez co najmniej 10 dni w miesiącu, a to oznacza, że ustawa zakłada właśnie taką sytuację, o której Maju pisałaś, nie ma innego zapisu w ustawie by ten dodatek dzielić na dni tak jak np. świadczenie na miesięczne utrzymanie dziecka w rodzinie zastępczej - ten 1.000 zł. Jeśli dziecko jest w pogotowiu przez niecały miesiąc, to wówczas ten tysiąc złoty jest rozliczany proporcjonalnie do liczby dni, przez które dziecko pozostaje w pogotowiu, ma to bowiem odzwierciedlenie dokładnie doprecyzowane w ustawie o wspieraniu rodziny i systemie pieczy zastępczej.
Pozdrawiam cieplutko
Danuta
Również przyznajemy w całości. Ustawa nie przewiduje wypłacania dodatku wg dni.
Oprócz wynagrodzenie pogotowie - Stare tematy przeczytaj również:
rodzina zastępcza za granicą
Przerwa w nauce pełnoletniej pozostającej w r.z.
zły adres w decyzji
PCPR a Uczelnia
Nagrywanie pracownika!!
Pomoc finansowa na usamodzielnienie i pomoc na kontynuowanie
dofinansowanie aparatu słuchowego.
Moduł II powtarzanie semestru
stowarzyszenie
pełnoletni wychowanek w placówce
Na jaki okres pomoc kontynuowanie nauki
Obszar A2
as obszar D
przesunięcia w ramach zadań z algorytmu