Napisano: 09 wrz 2015, 9:22
1. Dofinansowanie obejmuje okres trwania semestru więc w umowie widnieje zapis "Realizator dofinansowuje koszty półrocza nauki Beneficjenta pomocy, które trwa od dnia
…-…-2015r. do dnia …-…-2016r. w roku akademickim/szkolnym 2015/2016 do łącznej wysokości ……….. zł (słownie:……………….)", tu wpisujemy termin semestru z zaświadczenia z uczelni
2. Jeżeli chodzi o rozliczenie to w umowie mamy zapis: "Beneficjent pomocy zobowiązuje się do złożenia dokumentów rozliczeniowych z przyznanego dofinansowania w terminie do dnia ..................................………2016r." ten termin wpisujemy ręcznie w dniu podpisania umowy i jest to termin po zakończeniu semestru.
3. Umowa zawierana jest na okres 1 roku "Umowa wygasa z końcem roku, następującego po roku rozliczenia przyznanego dofinansowania".
Ten zapis jest zabezpieczeniem dla nas. W poprzednich umowach nie miałam takiego terminu, rozliczałam umowę po dostarczeniu faktury za czesne i oświadczeniu o dodatku i studenci po rozliczeniu dofinansowania nie chcieli wypełniać ankiet ewaluacyjnych teraz mam na nich "haczyk" umowa jest ważna i mogę żądać zwrotu dofinansowania jeżeli odmówią wypełnienia ankiety lub poddania się kontroli.