przyznanie świadczenia dla RZ - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 10 wrz 2015, 9:34

Witam :)
Pewnie temat ten był poruszany na forum PCPR, ale nie mam sił przeszukiwać 183 stron. Czy moglibyście mi w jednym zdaniu potwierdzić bądź zaprzeczyć tok mojego myślenia? ;)
Mam rodzinę zastępczą, która "obudziła" się w sierpniu, że ma dziecko u siebie w RZ od marca i nie wystąpiła do nas po środki finansowe.
Przyszła w sierpniu z postanowieniem i wnioskiem. Czy mam przyznać jej świadczenie od dnia faktycznego pobytu dziecka w RZ tj. od marca? Chyba obecna ustawa nie ma zapisu, że od miesiąca złożenia wniosku, prawda?
Magdalenata

Napisano: 10 wrz 2015, 10:07

przyznać od dnia kiedy było wydane postanowienie sądu(jeśli dziecko przebywało u rodziny wczesniej i niż była sprawa) lub od dnia umieszczenia dziecka w rodzinie (zgodnie z oświadzceniem złożonym przez rodzinę)
kika 36

Napisano: 10 wrz 2015, 10:20

Dziękuję kika 36
Magdalenata

Napisano: 10 wrz 2015, 11:23

ja bym dał od sierpnia - art. 88 ust. 1
TOMASZ6

Napisano: 10 wrz 2015, 11:43

Ja uważam tak jak kika 36 tzn od dnia postanowienia sądu jeżeli dziecko było już w rodzinie.
kasia11

Napisano: 10 wrz 2015, 13:57

a tak z ciekawości to jakim cudem nie wiedzieliście że od marca macie ustanowioną rodzinę zastępczą ? :shock:
TOMASZ6

Napisano: 11 wrz 2015, 7:45

Ano obyło się bez cudów, zwyczajnie sąd nie przysłał nam postanowienia sądowego i rodzina się do nas w tym czasie nie zgłosiła :)
Magdalenata

Napisano: 11 wrz 2015, 8:54

to coś kiepskie kontakty z kuratorami i sądem macie :P
TOMASZ6

Napisano: 11 wrz 2015, 10:29

U nas też tak bywa... Nie mają głowy do tego by nas informować...
mopsinek

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x