Kryterium dochodowe - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 06 wrz 2015, 12:26

Witam. Jestem osobą usamodzielniana i mam 19 lat. Jakie jest kryterium dochodowe na pomoc dla mnie(otrzymuje obecnie 1000 zł) bo się uczę. Jak wylicza się dochód i jak pcpr go sprawdza?
Konstantyna

Napisano: 23 wrz 2015, 0:47

Naprawdę nikt nic?
Konstantyna

Napisano: 08 paź 2015, 10:40

a na jakiej podstawie otrzymujesz 1000 zł?Jesteś w rodzinie czy już opuściłaś rodzinę zastępczą?
rara

Napisano: 08 paź 2015, 12:09

Konstantyna zadałaś już pytanie tutaj viewtopic.php?f=27&t=207187734 i nie rozumiem czemu zakładasz nowy temat.
Kwota 1000 zł jest dla rodziny zastępczej, osoba usamodzielniana dostaje na siebie 500 zł.
Jeśli piszesz o kwocie 1000 zł to Ciebie nie obowiązuje kryterium dochodowe bo nie Ty dostajesz te pieniądze tylko rodzina zastępcza za to, że nadal są dotychczasową rodziną zastępczą dla pełnoletniego wychowanka.
Jeśli przejdziesz na kontynuowanie nauki to odpowiedź na temat w sprawie kryteriów już została przedstawiona (link powyżej).
mopsinek

Napisano: 08 paź 2015, 12:11

Dodam jeszcze, że jeśli masz jakiś problem, najlepiej udaj się do pracownika, który zajmuje się rodziną zastępczą, w której jesteś i zapytaj o możliwość przejścia na kontynuowanie nauki oraz o wyjaśnienie zasad. Wbrew pozorom ten pracownik winien jest Ci wyjaśnienia, bo widzę, że nie potrafisz się w tym odnaleźć.
Powinnaś zostać poinformowana jak to wszystko działa i wiedzieć co Ci się należy i kiedy.
mopsinek

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x