AS/Obszar A Zadanie 2 prawo jazdy - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 16 lut 2015, 15:03

Witam,
Mam problem z rozliczeniem umowy na prawo jazdy kat B, może ktoś z Was coś poradzi...
Mój Beneficjent uzyskał dofinansowanie do kursu oraz do egzaminu teoretycznego i praktycznego. Ukończył kurs, podszedł do egzaminu teoretycznego i niestety uzyskał wynik negatywny.
Nie wykazuje chęci ponownego przystępowania do egzaminu. Nie wiem co mam z Nim zrobić.
Czy powinnam wystosować jakieś sankcje w związku z nie przystąpieniem do egzaminu praktycznego?
Olinka

Napisano: 16 lut 2015, 15:49

Przyznanie dofinansowania jest niezależne od uzyskanych wyników.
Uważam, że powinnaś rozliczyć kurs, egzamin i na tym zakończyć sprawę. Umowa obowiązuje go przez 3 lata i przez ten czas nie uzyska kolejnego dofinansowania na w/w zadanie w AS-ie.
Marzanka

Napisano: 16 lut 2015, 15:58

Ja to wiem, że dofinansowanie jest niezależne od wyników i nie powinnam stosować sankcji w związku z negatywnymi wynikami ale czy mój Beneficjent nie powinien przystąpić jeszcze koniecznie do egzaminu praktycznego skoro uzyskał na to dofinansowanie?
Niestety negatywny wynik z egzaminu teoretycznego uniemożliwia odbycie egzaminu praktycznego.
Z rozmowy z Nim wnioskuję, że chyba raczej nie będzie zamierzał zdawać ponownego egzaminu.
olinka

Napisano: 16 lut 2015, 16:14

A pytanie. Egzamin opłacał samodzielnie czy koszty egzaminów były wliczone w kurs? Tzn czy za egzamin płaciła firma szkoląca czy Beneficjent i przedstawiał potem dowód wpłaty??
pcpr

Napisano: 16 lut 2015, 16:24

Właśnie egzamin był wliczony w koszty kursu, na fakturze od szkoły mam wyszczególnione ile kurs kosztował i ile egzamin.
Olinka

Napisano: 16 lut 2015, 16:29

No to ja bym nie wnikala czy on to zdał czy nie. czy podchodził do egzaminu czy nie. Opłacone. Nie musimy wymagać do rozliczenia pokwitowania że podszedł do egzaminu. wystarczy faktura ze zapłacone.
pcpr

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x